Şemdinli'de bomba yüklü araçla saldırı: 10'u şehit 15 ölü, 26 yaralı

PKK'nin Şemdinli'de 5 ton patlayıcı yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 10 asker şehit düştü, 5 sivil yaşamını yitirdi. Şemdinli'deki saldırıda 26 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 09.10.2016 - 10:19
Abone Ol google-news

<video:612685>

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine 20 kilometre mesafade Durak 2. Hudut Bölüğü önündeki kontrol noktasına dün sabah PKK’liler tarafından 5 ton bomba yüklü kamyonetle düzenlenen “canlı bomba” saldırısında 10 asker şehit oldu, 5 sivil yaşamını yitirdi. 26 kişi yaralandı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde bulunan Durak 2. Hudut Bölüğü’ne 150 metre uzaktıktaki yol kontrol noktasında görevli askerler durdurdukları araçlarda kontrol yaparken, dün sabah 09.45’te Şemdinli yönünden gelen kamyoneti durdurmak istedi. Ancak, kamyonetin durmayarak, arama ve kimlik kontrolü devam eden araçların bulunduğu noktaya hareket etmesi üzerine askerler ateş açtı. Tam bu sırada çevrede bulunan PKK’liler, askerlere taciz ateşi açıp dikkatleri dağıttı. 5 ton bomba yükü kamyonla jandarma kontrol noktasındaki araçların arasına “intihar dalışı” yapan PKK’li, bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM SALDIRININ DETAYLARINI AÇIKLADI: İNTİHAR DALIŞI

15 metrelik çukur oluştu

Olay yerinde 6 metre derinlik ve 15 metre genişliğinde çukur oluşurken, kontrol noktasına 150 metre uzaklıktaki 2. Hudut Taburu’nun nizamiyesi ve binaları da hasar gördü. Saldırıda yaralılara ilk müdahaleyi taburdaki askerler yaparken, olay yerine Hakkâri, Şemdinli ve Yüksekova’dan sağlık ekipleri ve takviye birlikler sevk edildi.

Saldırının hemen ardından Hakkâri, Yüksekova ve Şemdinli’deki hastanelerde görevli tüm sağlık personeli göreve çağrıldı. Son dönemdeki en fazla can kaybına neden olan saldırıda yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

‘İnlerine girmeye devam’

Türk Silahlı Kuvvetleri, 4 Ağustos’tan bu yana Hakkâri kırsalında düzenlenen operasyonda 387 PKK’linin öldürüldüğünü bildirdi. Açıklamada, “Şemdinli’deki saldırı, terör örgütünün bozulan moralini yükseltmeye yönelik kahpece girişilmiş bir saldırıdır. Ankara’da planlayıp da çok şükür başaramadıkları saldırının altında da yatan bu gerçektir” denildi. Örgütün kırsalda yok olmaya doğru gittiği ifade edildi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ŞEMDİNLİ' AÇIKLAMASI: AKP'YE MESAJ...

VALİLİK'TEN DÜZELTME: 8 SİVİL DEĞİL, 5 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Hakkari Valiliği'nden dün yapılan açıklamada PKK saldırısında 10 askerin şehit düştüğü belirtilip, 8 sivilin de yaşamını yitirdiği ifade edilmişti. Valilik saldırının ardından Pazartesi günü bir açıklama daha yaptı. Son açıklamada 5 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi, saldırıda 26 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: 8 SİVİL DEĞİL, 5 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ



Öyküleri yürek dağladı

Şemdinli’de şehit olan askerlerden 21 yaşındaki er Eyüp Hacıoğlu’nun Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Sürür köyündeki evine acı haber gitti. Çiftçilik yapan baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Hacıoğlu’nun Facebook sayfasındaki son sözlerinin, “Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz” olduğu görüldü.

Sözleşmeli Piyade Er Hasan Aydoğdu’nun (25), Adıyaman’daki yakınları acı haberle sinir krizi geçirdi. Gelen askerlere sarılan Şehit Babası Hacı Yusuf Aydoğdu, “Aynı Hasan’ımın kokusu. Bunlarda benim Hasan’ım” dedi. Şehidin birkaç ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Çocuklar yetim kaldı

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur’un acı haberi, Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesine bağlı Darıovası Mahallesi’nde oturan ailesine mülki askeri yetkililer tarafından verildi. Baba Nuri ve anne Elife Dobur, gözyaşlarına boğuldu. Hasibe Dobur ile evli olan şehit Mustafa Dobur’un 4 yaşında Ceylin isimli kızı olduğu belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat, 3 çocuk babasıydı. Fırat, Şemdinli- Yüksekova arasında taşımacılık yapıyordu. Şehit uzman çavuşlardan Bayram Aksu’nun (25) annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu’nun Samsun Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi’nde yaşadıkları belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşinin ise İstanbul’da olduğu kaydedildi. Samsunlu diğer şehit Uzman Çavuş Ercan Bayraktar’ın da Atakum ilçesinden olduğu ve ailesinin İstanbul’da oturduğu belirtildi.

Asteğmen Ömer Baydilli’nin İstanbul’da yaşayan ailesi, acı haberi misafirliğe geldikleri memleketleri Elazığ’ın Sivrice ilçesi Hacılar köyünde aldı. Şehidin babası Samim ve annesi Elif Baydilli ambulansla şehidin dedesi Hamdi Polat’’ın evine getirildi. Acı haberi duyan şehidin diğer yakınları da şehit evine akın etti.

Terhisine 1 ay vardı

Onbaşı Evren Kara’nın (23) acı haberi, Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Killik Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı. Anne Mendua Kara ve baba Galip Kara gözyaşlarına hâkim olamadı. 3 kardeşi olduğu belirtilen şehit Onbaşı Evren Kara’nın terhisine 1 ay kaldığı öğrenildi.

Oğuz öğretmen okuluna gidiyordu

Yaşamını yitirenlerden biri de 24 yaşındaki genç Türkçe öğretmeni Oğuz Uysal’dı. 2 yıldır Esendere Beldesi’nde öğretmenlik yapan Uysal görev yerine dönerken saldırıda hayatını kaybetti. Oğuz Uysal’ın 12 kardeşten döndüncüsü olduğu belirtildi.

ŞEMDİNLİ SALDIRISINA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ



BOMBALI SALDIRININ YAŞANDIĞI BÖLGEDEN GÖRÜNTÜLER - VİDEO

<video:612699>

YARALILAR HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ - VİDEO

<video:612715>

BOMBALI SALDIRININ YAŞANDIĞI NOKTADAN DEHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler