Ders yok direniş var... Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri eylem başlattı

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin gönderilmesini protesto etmek için başlattığı eylemler devam ediyor. 71 öğretmeni norm kadro ilan edilen “Proje okul” statüsündeki Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri bugün oturma eylemi başlattı.

Yayınlanma: 11.10.2016 - 11:01
Abone Ol google-news

<video:613919>



"Proje okul" statüsündeki Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin gönderilmesini protesto etmek için bugün sabah derse girmeyerek oturma eylemi başlattı.

Öğrenciler, eylemin nedenini, “Okulumuzun 3 yıl önce proje okulu ilan edilerek, kulüp faaliyetlerimizin, festivallerimizin yapılamamasına neden olunması ve bu uygulama ile KAL ruhunun yok edilmeye çalışılmasıdır” şeklinde ifade etti.

"DİSİPLİN" TEHTİDİ

Öğrencilerin oturma eylemi gerçekleştiği alana gelen okul müdürü, öğrencileri disiplin soruşturması ve devamsızlıkları ile tehdit ederek eylemlerine son vermelerini istedi.

Türkiye’nin eğitim kalitesi ve üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı en yüksek seviyedeki liseleri iki yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından farklı bir “proje”ye dönüştürüldü.Uygulama kapsamında 8 yılını dolduran öğretmenler başka okullara tayin ediliyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler