Erdoğan'dan İbadi'ye: Muhatabım değilsin, kalitemde değilsin, bildiğimizi okuyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İslam Şurası' toplantısında yaptığı açıklamada Irak Başbakanı İbadi'ye için "Sen benim muhatabım değilsin, karatımda değilsin, kalitemde değisin. Biz bildiğimizi okuyacağız" dedi.

Yayınlanma: 11.10.2016 - 12:58
Abone Ol google-news

<video:614036>

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin Başika kampına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek "Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin, karatımda değildi, kalitemde değisin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak'ın başbakanı... Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika'dan çekilin. Türkiye'nin ordusu sizden talimat almaz" dedi.

ERDOĞAN'DAN IRAK BAŞBAKANI'NA - MUHATABIM DEĞİLSİN - VİDEO

<video:614087>

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin ardıandan bu toplantının yapılıyor olması önemli. Darbe girişiminde bulunanların kendilerini dini bir cemaat, liderlerini sözümona mehdi olarak görüyor olmaları... Adeta çift kişilikli bir hayat sürmeye iten sonunda kendi milletine silah doğrultacak sebepleri çok iyi tahlil etmeliyiz.

AMERİKA'YA ÇAĞRI...



FETÖ olarak adlandırdığımız yapı hem itikadi sapkınlığıyla hem de eğitim ve ticaret odaklı örgütlenmesiyle müslümanlar açısından DEAŞ kadar büyük bir tehdit.

Ağustos ayı başında toplanan ülkemizin önde gelen alimlerini bir araya toplayan olağanüstü din şurasında bu konuda önemli tespitler yapılmıştır. Her şeyden önce FETÖ'nün bir dini grup olmadığı yönünde görüş birliğine varılmıştır. Şaibeli kaynakları olan, ümmeti parçalamak için çalışan, gerçek yüzü görülemeyen bir fitne hareketi.

Irak'ta, Suriye'de hatta bir dönem Türkiye'de mezhepçilik oyunu oynandı.

Sadece terörist müslümansa terörist diye sınıflandırılıyor. Değilse sözü edilmiyor. Bu, terörle, İslam'ı eşleştirme çabasıdır. Hiç Hristiyan terörü, Musevi terörü, Budist terörü, Ateist terörü diye bir şey duydunuz mu?

"MUSUL'DA BİLDİĞİMİZİ OKUYACAĞIZ"

Bazı ülkeler Afganistan'da vs operasyon yapacak, Türkiye sınırlarındaki tehklikeye müdahale edemeyecek. Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz. Suriye'de sabır sabır dedik.

DEAŞ'ı Cerablus'tan attk. Oradan atmakla kalmadık Rai'den de attık. Şimdi güneye doğru bu DEAŞ'ı, PYD'yi sürüklüyoruz. ABD'ye dedik ki Münbiç'te PYD ve YPG olmayacak. Buranın yüzde 90-95'i Arap, buraya niye YPG'yi sokuyorsunuz? Koalisyon güçleri hep beraber temizleriz. Söz vermelerine rağmen tutmadılar. Biz şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz.

Musul'da yapılacak operasyonlara da aynı anlayışla... Bana şimdi hakaret ediyor. Sen benim muhatabım değilsin, karatımda değildi, kalitemde değisin. Biz bildiğimizi okuyacağız. Kim bu, Irak'ın başbakanı... Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için bizlere talepleri var. Bunların canlı kayıtları var. Bunlar televizyonlarda yayımlanacak. Şimdi diyor ki Başika'dan çekilin. Türkiye'nin ordusu sizden talimat almaz.

Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; 'Buradan çekilin.' Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler