Kız öğrenciler kaçırılıyor, yurt yollarında tacize uğruyor

Zonguldak’taki, Yurt-Kur’a bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda bir öğrencinin odasından, silahlı biri tarafından kaçırılması, devlet yurtlarındaki güvenlik zafiyetini tartışmaya açtı.

Yayınlanma: 12.10.2016 - 20:31
Abone Ol google-news

Nesibe Hatun Öğrenci Kız Yurdu’nda, öğrenciler, yurt yönetiminin, kaçırılan öğrencileri suçlaması üzerine, ayaklanmıştı. Olaylar üzerine, yurdun girişine kamera takıldı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban “Oradaki kız öğrenci yurdumuzun erkek öğrenci yurdu olarak, kızlarımızın da şehir merkezindeki yurtlara yerleştirilmesi konusunda üniversitemiz bir yazı yazacak. KYK üzerinden bu değişimin yapılması için çalışma başlatacağız” dedi. Diyarbakır Selahattin Eyyubi Kız Öğrenci Yurdu’nda da benzer şikâyetler var. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi D.Ö. yurt ile fakültesi arasında 20 dakikalık bir yolu yürüdüklerini belirtti ve “O yol, ormanlık alana yakın. Hava karardıktan sonra geçen arabalar laf atıyor. Yurda kadar güvenlik önlemi yok” dedi.

Drone ile gözetleme

İstanbul Cevizlibağ’daki Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’ndan hukuk fakültesi öğrencisi T.Ş. de “Geçen yıl bizim yurdu konuşuyorduk. ‘Yurdumuzun giriş kapısında tacize uğruyoruz’ diyorduk. Odalarımız drone ile gözetlendikten sonra bakanlık harekete geçti. Sesimizi duyurmak için tacize mi uğramamız gerekiyor?” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler