Sıra geldi bilgi işlem uzmanlarına

Hükümet ile cemaat arasında 17 Aralık’tan sonra şiddetlenen gerilimin ardından kamuda başlayan görevden alma ve atama fırtınası tam gaz devam ediyor. Görevden almalar bu kez bakanlıkların bilgi işlem daire başkanlarına uzandı.

Yayınlanma: 16.04.2014 - 23:18
Abone Ol google-news

Hükümet ile cemaat arasında 17 Aralık’tan sonra şiddetlenen gerilimin ardından kamuda başlayan görevden alma ve atama fırtınası tam gaz devam ediyor. Görevden almalar bu kez bakanlıkların bilgi işlem daire başkanlarına uzandı. 3 bakanlıkta bilgi işlem daire başkanları görevden alındı. Başkan yardımcılarından, il müdürlerine kadar çok sayıda personelin görev yerinin değiştirildiği Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) da bir genel müdür daha pasif göreve çekildi. Adli Tıp Kurumu’na ise Medipol ile Bezmiâlem Vakıf üniversitelerinden atamalar yapıldı.

Bürokrasideki yer değişiklikleri tüm hızıyla sürüyor. Aralarında dikkat çeken birimlerde görevli olanların da bulunduğu çok sayıda bürokrat Başbakan, ilgili bakan ve Cumhurbaşkanının imzalarıyla oluşan üçlü kararnamelerle görevlerinden alındı. Geçen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar pasif göreve çekilmişti. Yerine yeni atamanın yapılmadığı Fatih Acar, bakanlığın internet sitesinde halen müsteşar olarak görünüyor. Çalışma Bakanlığı’nda dün de Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dursun Gökmen görevinden alındı. Bilgi işlem daire başkanlıklarındaki görevden almalar Çalışma Bakanlığı ile sınırlı kalmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Turan Yıldız da görevden alındı. Yıldız’ın yerine bakanlık müşaviri Huzeyfe Yılmaz atandı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Volkan Kaplan da görevden alınan isimler arasında yer aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’ne başmüfettiş Muhsin Dere atandı.

SGK’de ‘deprem’ sürüyor

10 il müdürü ile başkan yardımcılarının görevden alındığı SGK’deki deprem dün de devam etti. Bu kez SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar görevinden alınarak bakanlık müşavirliğine çekildi. Daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nde değişikliklerin yapıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda da görevden almalar sürdü. Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu görevinden alındı. Yine aynı bakanlıkta mesleki hizmetler genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Ayyıldız da görevinden alınan isimler arasında yer aldı. Ekonomi Bakanlığı’nda bakanlık müşavirliğine İbrahim Zait Ceyhan atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda bakanlık müşaviri Ercan Yavuz görevinden alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli kızak görev olan müşavirlik kadrosuna kaydırıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda gümrük ve ticaret başmüfettişliklerine Tevfik Usta, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Faruk Töremiş, Gümrük ve Ticaret Müfettişi Şenay Algün atandı. Kalkınma Bakanlığı’nda da 1. hukuk müşaviri Ahmet Keleş görevinden alındı.

Maliye’ye 172 müfettiş

Vergi denetimlerini sıklaştıran Maliye Bakanlığı’nda da açık bulunan vergi müfettişliklerine, yapılan yeterlilik sınavında başarı gösteren 172 müfettiş atandı.

Adli Tıp’a Medipol’den atama

Adli Tıp Kurumu’na da yeni görevlendirmeler yapıldı. 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu Genel Cerrahi üyeliğine, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Mustafa Öncel görevlendirildi. 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığı’na, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alaattin Duran, 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu Genel Cerrahi üyeliğine Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastane Genel Koordinatörü ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Akçakaya görevlendirildi. 2. Adli Tıp İhtisas Kurulu Genel Cerrahi Üyesi Doç. Dr. Fatih Aydoğanise görevinden alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler