3 şehit, törenle memleketlerine uğurlandı

Mardin’de, Diyarbakır karayolunda tuzaklanan el yapımı patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle şehit olan 3 askerin cenazesi düzenlenen tören ardından memleketlerine uğurlandı.

Yayınlanma: 15.10.2016 - 11:05
Abone Ol google-news

Diyarbakır Karayolu'nda, dün öğle saatlerinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar İslam Akyüz, Fehmi Altuntaş ile şehit Jandarma Er Yunus Kaymak için Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Yaman, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehit yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehit cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan tören, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Törende silah arkadaşları adına konuşan Piyade Binbaşı Çağlar Şimşek, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturma maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi. Terör örgütünün, vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek, kirli yüzünü gösterdiğini belirten Şimşek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Konuşmadan sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehitler için dua ederek helallik istedi. Daha sonra, şehit Altındaş'ın cenazesi Niğde'ye, şehit Akyüz'ün Adana'ya ve şehit Kaymak'ın cenazsi de Ordu'ya toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

ŞEHİT EŞİNDEN YÜREK DAĞLAYAN AĞIT: AŞKIM, YUVAM DAĞILDI

Mardin'in Mazıdağı'nda, PKK'lilerin yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan piyade uzman çavuş İslam Akyüz'ün cenazesi Adana'da toprağa verildi. Şehit Akyüz'ün tabutuna kapanan eşi Nazmiye Akyüz, "Aşkım, yuvam dağıldı" diye gözyaşı dökerken, annesi Ayşe Akyüz, "Oğlum, yavrum çok sürmez, ben de arkandan gelirim" diye ağıt yaktı.

Adana Havaalanı'nda karşılanan 1 çocuk babası şehit İslam Akyüz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, inşaat halindeki baba evine getirildi. Evinin önünde bekleyen binlerce vatandaş tarafından dua ve tekbirlerle karşılanan İslam Akyüz'ün yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ardından Buruk Mezarlığı'na getirilen şehit için düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Oğlunun fotoğrafını gösteren baba Mustafa Akyüz, "Oğlum bana bakıyor" diye gözyaşı döktü, ardından da Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Eşi Nazmiye ve annesi Ayşe, tabuta sarılıp uzun süre ayrılmadı. Eşini son yolculuğuna uğurlayan Nazmiye Akyüz, "Aşkım, yuvam dağıldı. Allah onlara da aynı acıyı yaşatsın" diyerek gözyaşı döktü. Anne Ayşe Akyüz ise "Oğlum, yavrum çok sürmez ben de arkandan gelirim" diye ağıt yaktı.

Adana Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit İslam Akyüz'ün cenazesi Buruk Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğu

 

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Samsun'un Çarşamba Havalimanı'na getirildikten sonra karayoluyla baba ocağı olan Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde bulunan Çayıralan Mahallesi'ne getirilen şehit Piyade Er Yunus Kaymak'ın cenazesi, ilk önce evine götürülerek hellalik alındı. Daha sorna şehidin cenazesi, cenaze töreni için Çayıralan Mahallesi Camii'ne getirildi. Buradaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin cenazesinin araçtan alınması sırasında, görevli askerin elinden aldığı oğlunun fotoğrafına sarılan baba Cemil Kaymak, "Oğlum canım Yunusum. Biricik yavrum. Evine böyle mi gelecektin" diyerek gözyaşı döktü. Annesi Şehri Kaymak, kardeşleri ve akrabalarının sinir krizleri geçirdiği cenaze törenin de vatandaşlar sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.
8 kardeşin en küçüğü olan Piyade Er Yunus Kaymak, burada ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Çayıralan Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Mardin'in Mazıdağı'nda, PKK'lilerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Fehmi Altundaş da Niğde'de toprağa verildi. Şehidin annesi Nebiha Altundaş, en ön safta sandalyeye oturup, oğlunun cenaze namazını kıldı. 

Bekar olan 25 yaşındaki şehit uzman çavuş Fehmi Altundaş için Bor Meydanı'nda düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Niğde Garnizon Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"DÜĞÜNÜN MÜ OLUYOR KUZUM"

Törende oğlunun tabutuna sarılan anne Nebiha Altundaş, "Fehmi'm, düğünün mü oluyor kuzum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Şeref Altundaş ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Niğde İl Müftüsü Aladdin Gürpınar cenaze namazını kıldırdı. Şehit annesi Nebiha Altundaş da en ön safta sandalyeye oturarak oğlunun cenaze namazını kıldı. Şehit uzman çavuş Fehmi Altundaş'ın cenazesi Bor Şehitliği'nde toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler