Gaziantep'te iki canlı bomba kendini patlattı: 3 şehit, 9 yaralı

Gaziantep'te Beşyüzevler mahallesinde polisin hücre evine düzenlediği baskın sırasında canlı bomba kendini patlattı. Gaziantep'teki patlamada 3 polis şehit oldu, 4'ü Suriyeli 9 kişi yaralandı. Gaziantep'in Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD'li teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı. Burada yaşanan ikinci patlamanın da bir canlı bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

Yayınlanma: 16.10.2016 - 13:04
Abone Ol google-news

<video:616602>



Gaziantep'te Beşyüzevler mahallesinde polisin hücre evine düzenlediği baskında, saat 12.45 sıralarında patlama meydana geldi. Zırhlı polis araçları eşliğinde yapılan baskın sırasında evin etrafı kuşatılırken, yakalanacağını anlayan teröristlerden bir ’canlı bomba’ kendini patlattı.

Gaziantep'te canlı bomba baskında kendini patlattı-Olay yerinden kareler 

Gaziantep'te polisin IŞİD'in hücre evine düzenlediği operasyonda, 'canlı bomba' teröristin kendisini patlatması sonucu 3 polisin şehit olduğu, 3'ü Suriyeli 9 kişinin yaralandığı açıklandı. Aralarında polislerin de bulunduğu yaralıların tedavileri devam ediyor. Gaziantep Valisi, operasyon düzenlenen hücre evinin IŞİD'e ait olduğunu açıkladı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, hücre evi operasyonunda 1 canlı bombanın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

GAZİANTEP’ TE İKİNCİ CANLI BOMBA KENDİNİ İNFİLAK ETTİRDİ

Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. İkinci patlamanın da bir canlı bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin IŞİD’ in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak yakalandı.

Kentin Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı.

Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binadan etrafa parçaların savrulduğu görüldü.

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.      

Olayda herhangi can kaybı ya da yaralının olup olmadığı hakkında henüz bilgi verilmedi.

ANKARA GAR SALDIRISININ ARANAN SANIĞI

Gaziantep'te öğleden sonra düzenlenen ikinci operasyonda kendini infilak ettiren 30 yaşındaki Mehmet Kadir Cebael'in, 10 Ekim 2015 tarihinde 103 kişinin öldüğü Ankara Gar saldırısının da sanığı olarak arandığı ortaya çıktı.

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Gaziantep'te polisin hücre evine düzenlediği IŞİD’lilerin, hücre evine düzenlenen operasyonda 'canlı bomba'nın kendisini infilak ettirmesiyle yaşanan saldırıda şehit olan polislerin kimlikleri belirlendi.

Saldırıda şehit olan polislerin İlhan Güleç, Yaşar Polat ve Hüseyin Cengiz olduğu belirtildi.
İlhan Güleç'in Kahramanmaraş, Yaşar Polat'ın Kilis, Hüseyin Cengiz'in ise Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit polisler, yarın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

İKİNCİ PATLAMA ANI KAMERADA




İLK PATLAMANIN ARDINDAN ÇATIŞMA ÇIKTI

Patlamanın ardından ikinci canlı bombanın polisle çatıştığı öğrenildi. Patlamada yaralı polislerin durumu hakkında bilgi alınamazken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı yönlendirildi.

MİLLETVEKİLLERİ OLAY YERİNDE

AKP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel, kentte bugünkü ilk 'canlı bomba' saldırısının yaşandığı Güneykent Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Güvenlik güçlerinden saldırıya ilişkin bilgi alan milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Avrupa ülkelerini kast ederek Batı'nın şu anda Türkiye kadar güvenli olmadığını söyledi. Dünyanın her yerinde terör olaylarının yaşandığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gaziantep ve Türkiye böyle olaylar olabilir. Dünya ne kadar güvenliyse o kadar güvenlidir. Bugün bunların bir eylem yapacakları istihbaratı üzerine yapılan operasyon sırasında bunlar bombayı patlatıyorlar. Lokal eylemlerle ses getirmeye çalışıyorlar. 3 şehit polisimiz polisimiz. 3 Suriye vatandaşı, 6 polis olmak üzere 9 da yaralı var. Dabık bugün düşürüldü. Tabiki bunların hedefleri sadece Dabık değil. Bunları kuran küresel güçlerin bölgemizi karıştırmak için yaptığı olaylar. Ama bunlar da başarılı olamayacaklar. Gaziantep'te DAEŞ mahallesi olmadığı belli. Lokal bir olay. Amerikan büyükelçisine de hatırlatmak isterim. Açıklamayı yaptığı gün iki yerde eylem gerçekleştirildi Amerika'da. Türkiye'de de biliyorsunuz en az olayların işlendiği ülke durumuna geldi Türkiye. Batı şu anda Türkiye kadar güvenli değil. Lokal olaylarla kendilerini hissettirmek istiyorlar."

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'nde, IŞİD'e ait bir hücre evine saat 12.32 sıralarında düzenlenen operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu, 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisimiz ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Gün boyu sürdürülen operasyonlar neticesinde, 1'i Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael olmak üzere 2 terörist ölü, bir terörist ile Mehmet Kadir Cebael'in Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmıştır" ifadesinde bulunuldu.

ALEVİLERE VE HDP'YE SALDIRACAKTI

Açıklamada, "Gaziantep`te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı; ardından da canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alınmıştır" ifadesinde bulunulan açıklamada, "Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir" denildi.

TURUNCU LİSTE'DEYDİ

İçişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, "Devam eden gelişmelerde, hakkında canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği yönünde istihbaratı bulunan ve “terör arananları turuncu liste"de yer alan 1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael'in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahsın ikamette bulunan ve Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir" ifadesinde bulunuldu.


VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte kentteki saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı. Vali Yerlikaya, kentteki bazı yerlere bombalı saldırı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma yapıldığını ve ilk patlamanın belirlenen bir hücre evine yapılan operasyon sırasında yaşandığını belirtti.

Yerlikaya, polisin belirlediği adrese yapılan operasyonda 1 canlı bombanın gözaltına alındığını, diğerinin de yakalanacağını anladığı sırada üzerindeki ve evdeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini açıkladı.Yerlikaya, şunları söyledi:

"Bugüne kadar yapılan çalışmamız sonucunda 19 şüpheli Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince gözaltına alındı. 1 depo ele geçirildi. Bu deponun içerisinde 1 kiloluk poşetlenmiş 15 adet TNT, 1 adet 9 buçuk kilo ağırlığında anti tank mayını, çok sayıda bomba tesirini arttırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve eylemde kullanılacak malzemeler bulundu. Bu malzemeler ve 19 şüpheli ve istihbari bilgilerinin değerlendirilmesinden sonra Emniyet Müdürlüğümüz, istihbaratımız, bugün saat 12.10 'da Şahinbey ilçemizde canlı bomba olarak hareket etmeye hazırlanan bir hücre evine harekat düzenledi. Bu operasyon esnasında 1'i canlı, diğeri de yakalanacağını anladığı için üzerinde ve evdeki bombayı patlatıyor. Tabi biz binayı biliyoruz ama dairenin ne olduğunu bilmiyoruz. O binada yukarıdan aşağıya bütün daireleri tetkik ederek iniyorduk. Kendini alt katta yakalanacağını anlayınca bu bombayı patlatıyor. Bu esnada özel harekatçı ve bomba ekibimizden maalesef 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 5 kardeşimiz de yaralı, 4 vatandaşımız da yaralanıyor. Ben öncelikle baş sağlığı diliyorum."




GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI: 3 KİŞİLERDİ





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler