Artvin'de eylem yasağı yine uzatıldı

Cerattepe'de madencilik yapılması için, 'ÇED Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması talebiyle açılan çevre davasının Rize İdare Mahkemesi’ndeki karar duruşması öncesi eylem yasağı alan Artvin Valiliği, süreyi bir ay daha uzattı.

Yayınlanma: 19.10.2016 - 13:00
Abone Ol google-news

Cerattepe'de madencilik faaliyetiyle ilgili Rize İdare Mahkemesi’nde 19 Eylül’de yapılan karar duruşması öncesinde bir ay boyunca her türlü eyleme yasak getiren Artvin Valiliği, 19 Ekim’de sona erecek olan yasak süresinin, bir ay daha uzatıldığını açıkladı. Artvin valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Artvin İli genelinde; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m maddesi, 2911 sayılı kanunun 17 maddesi, 5442 sayılı kanunun 11. maddesi hükmü uyarınca İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 14/10/2016 tarihli ve 7077 sayılı yazısı gereği alınan karar doğrultusunda, mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri vb. türündeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesi ile 19.10.2016 tarihinden geçerli olmak üzere bir ay süreyle yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ”

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Maden şirketinin yeniden 'ÇED olumlu' raporu alması üzerine kararın iptali için harekete geçen Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki 751 kişi ve 61 avukat, Rize İdare Mahkemesi’nde, raporun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Türkiye’nin en büyük çevre davasını açtı. Cerattepe’deki madencilik faaliyetleri için tarafları son olarak 19 Eylül 2016 tarihindeki karar duruşmasında dinleyen mahkeme, Yeşil Artvin Derneği’nin aynı gün yaptığı reddi hakim talebi başvurusu Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nce reddedilince, bir gün sonra aldığı 2016/485 nolu kararla, ÇED iptal davasının reddine karar verdi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler