15 Temmuz'da Erdoğan'ın kaldığı otele giden askerlerle ilgili yeni gelişme

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikleri ileri sürülen 1'i firari 37 asker hakkındaki iddianamenin hazırlanmasına devam edildiği bildirildi. İddianamenin iki ay içinde tamamlanması beklenirken, sanıkların Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları öğrenildi.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 16:11
Abone Ol google-news

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele giden 37 kişilik tim, başarılı olamayınca kaçtı. Olay sırasında 2 polis şehit oldu.

Bu kişilerden, aralarında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı olduğu belirtilen 'Paşa' lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 25'i çeşitli tarihlerde yakalanıp, tutuklandı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen ile önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Burkay Karatepe, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz; Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması için de operasyonlar yürütüldü. 

Jandarma komando tugayından, polis özel harekat timleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan bir tabur asker, kaçan 12 rütbeli askeri yakalamak için 16 gün boyunca arama- tarama faaliyeti yürütüldü. En son geçen 31 Temmuz gecesi saat 21.30 sıralarında, Ula İlçesi Şirinköy'den ihbar geldi. Jandarmayı arayan Üzeyir Çalca, ava giderken kamuflajlı firari askerleri gördüğü ihbarında bulundu. Çalca'nın verdiği eşkal bilgilerinin firari askerlere uyması üzerine bölgeye çok sayıda komando birliği ile özel harekat timleri kaydırıldı.

1 YÜZBAŞI ARANIYOR 

Hava destekli sürdürülen operasyonda, ilk olarak 10 dakikalık uyarı atışının ardından askerleri timden 9'u saldırı düzenlenen Grand Yazıcı Otel'den 27 kilometre mesafede birarada yakalandı. Askerlerden Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözüyübük de sabah saatlerinde aynı bölgede yakalandı. Son olarak yakalanan 11 askerle birlikte Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otele saldırıda bulunanlardan tutuklananların sayısı 36'ya ulaştı. Firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanması için halen 81 ilde çalışmalar sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ŞİKAYETÇİ OLDU

Şüpheli 1'i firari 37 asker, hakkındaki iddianamenin hazırlıkları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, kendisine suikast düzenlemeye çalıştıkları öne sürülen askerlerden şikayetçi oldu. Erdoğan'ın şikayet dilekçesini avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Muğla Cumhuriyet Başsavclığı'nın iddianameyi iki ay içinde tamamlanmasının beklendiği öğrenildi. İddianamenin hazırlanmasının ardından 37 askerlerin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler