AKP İl Başkanlığı adına sahte hesapla dolandırıcılık

AKP Denizli İl Başkanı Necip Filiz'in adı kullanılarak, sosyal medya üzerinden 30 kişi dolandırılmak istendi. Olayı öğrenen Filiz, konunun aydınlatılması için şikayetçi olurken, sosyal medya üzerinden de vatandaşları uyardı.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 16:58
Abone Ol google-news

Necip Filiz'in fotoğrafını ve bilgilerini kullanarak sahte hesap açan kişiler, daha sonra 30 kişiye sosyal medya üzerinden mesaj gönderip, para ve telefon numarası istedi. Filiz'in adını taşıyan hesaptan takipçilerine "Dün 1800 TL'ye notebook bilgisayar aldım. 300 TL kampanya verdiler. Hattın faturalıysa ver numaranı yükleyeyim. Sen de 3 ay boyunca fatura ödeme" diye mesajlar gönderilmesi üzerine durumu fark eden bazı takipçiler, İl Başkanı Filiz'i arayarak uyardı.

Necip Filiz, durumu öğrenince sosyal medya hesaplarından takipçilerini uyardı ve sahte hesap açan kişiler hakkında şikayetçi oldu. AK Parti İl Başkanlığı da sosyal medya üzerinden olayı duyurdu, "Dikkat! İl Başkanımız Necip Filiz adına Facebook'ta sahte hesap açılmış" paylaşımını yaptı.

Sahte hesap açan kişilerin belirlenmeye çalışıldığını söyleyen Necip Filiz, "30 kadar kişiye arkadaşlık isteği göndermişler. Kabul edenlerle de bağlantı kurup para istemişler. Olayın aydınlatılması için şikayetçi oldum" dedi. Necip Filiz'in kendi Facebook hesabında ise 5 bin takipçisi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler