'ByLock yazılımcısı' eski TÜBİTAK çalışanı tutuklandı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Gülen cemaati arasında yazışma programı olarak iddia edilen 'ByLock'un yazılımcısı' eski TÜBİTAK çalışanı İhsan Taşkın tutuklandı.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 19:54
Abone Ol google-news

"FETÖ"nün şifreli yazışma uygulaması 'ByLock'un yazılımcısı' olduğu belirlenen eski TÜBİTAK çalışanı İhsan Taşkın çıkarıldığı hakimlikçe ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

Elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda 'ByLock programının yazılımcısı' olduğu belirlenen İhsan Taşkın gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılık sorgusunun ardından şüpheli "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.


MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NE DOÇENT KADROSUYLA ATANDI

Şüphelinin TÜBİTAK'ta uzman araştırmacı olarak çalıştığı, daha sonra Marmara Üniversitesi'ne yardımcı doçent kadrosuyla atandığı bildirildi.Zanlı, buradan da darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

TÜBİTAK'taki görevinde kriptoloji konusunda özel yeteneklere sahip üst düzey görevde bulunan şüphelinin, bu konuda devlet sırrı niteliğinde çok sayıda projede çalıştığı belirtildi.

Şüphelinin, iş yerinde "FETÖ"nün "sohbet abiliği"ni yaptığı, TÜBİTAK'taki personelle ilgili bilgi topladığı,"FETÖ"den firari olarak aranan Şerif Ali Tekalan, Hayrettin Bahşi ve Yahya Serin ile bir dönem birlikte kaldıkları kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler