Karaman'da 'Ensar' buharlaştı

Cinsel istismar komisyonunun MHP’li üyesi, taslak raporda Ensar Vakfı’yla ilgili konuşmaların yer almadığını, tutanaklarda ‘sansürlendiği’ni söyledi.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 21:32
Abone Ol google-news

Karaman’daki Ensar Vakfı’nda çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının gündeme gelmesinin ardından Meclis’te kurulan Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarı Araştırma Komisyonu’nun taslak raporuna MHP’den dikkat çeken bir şerh geldi. MHP’li Komisyon Üyesi Deniz Depboylu, muhalefet şerhinde, Karaman Valiliği’ne yaptıkları ziyarette yönelttikleri bazı soruların komisyon tutanaklarında “sansürlendiğine” dikkat çekti.

‘Görmezden gelindi’

Depboylu, bu durumu şu sözlerle ifade etti: “Toplantı sırasında resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerine yönelttiğimiz sorular; çocukların korunması ve olay sonrası yapılan çalışmalardaki eksiklikleri ve ihmali ortaya çıkarmaktadır. Karaman ilinde yapılan toplantıda, şahsım tarafından Karaman Vali Yardımcısı Kenan Eskin’e yönelttiğim ‘İlinizde Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu bulunuyor muydu’ sorusuna aldığım yanıt ‘Hayır’ olmuştur. ‘Olay yaşandıktan sonra Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu oluşturdunuz mu?’ sorusuna aldığım yanıt yine ‘Hayır’ olmuştur. Bu konuşmaların toplantı tutanaklarında olmaması dikkat çekicidir. ‘İlerleyen süreçte ihmali, kusuru olan resmi kurum ve kuruluşlarda soruşturma gerçekleştirildi mi? Bu sebeple ceza alan biri var mı’ sorularına aldığımız yanıt yine ‘Hayır’ olmuştur. Böylesine toplum vicdanını yaralayan, çocukların hayatını karartan bir suçta ihmal ve kusuru olanların korunması ya da görmezden gelinmesi; çocuklara yönelik ihmal suçunun devamını sağlayacağı kesindir. Aynı zamanda bu devleti yöneten iktidarın da ihmali ve kusuru olmaktadır.”

Kaygı uyandırıcı

MHP’li Deniz Depboylu, komisyonun sunduğu taslak raporda, Karaman’da yapılan çalışma ile ilgili kısımda verilen bilgilerin “yaşanan vahim olayların sebepleri ve alınması gereken önlemlerin belirlenmiş olduğu bir çalışmanın aksine, hedef ve gayretin vakıf, dernek, kurum, kuruluş ve şahısların aklanmasından ibaret olduğu kaygısını uyandırdırdığını” vurguladı.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler