Mahkeme bıraktı, polis bırakmadı

Polisin “canlı bomba” olarak gösterdiği, ancak yargılandığı davanın iddianamesinde buna ilişkin hiçbir suçlama yer almayan Dilek Kaya, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıktığı ilk duruşmada tahliye oldu.

Yayınlanma: 20.10.2016 - 21:44
Abone Ol google-news

Polisin “canlı bomba” olarak gösterdiği, ancak yargılandığı davanın iddianamesinde buna ilişkin hiçbir suçlama yer almayan Dilek Kaya, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıktığı ilk duruşmada tahliye oldu. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden 8 ay sonra çıkan Kaya, dışarıya adımını atar atmaz, İstanbul Terörle Mücadele (TEM) polisleri tarafından gözaltına alındı.

Kaya’nın avukatı Şükriye Erden, savcılığa verdiği dilekçede “8 aydır tutuklu bulunan müvekkil hakkında ne zaman, nasıl bir suç şüphesi doğmuştur ki, gözaltı gibi ağır bir tedbir, hakkında uygulanmıştır. Tahliye ardından benzer gerekçelerle gerçekleşen bu gözaltı işleminin ‘ölçülülük’ ilkesine uygun olarak verildiği ileri sürülebilir mi? Bu sorular ve çelişkiler açıklanabilir değildir. Olağanüstü hal, ulusal ve uluslararası hukukta hiçbir merciiye temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunma, işkence yapma, yasak sorgu usulleri uygulama hakkı vermemektedir. 8 aydır tutuklu bulunan kişinin hapishane çıkışında gözaltına alınması açıkça ölçüsüzdür ve hukuka aykırıdır” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler