Fırat Kalkanı'nda IŞİD ve PYD'ye darbe

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 59'uncu gününde 156 bölgede denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçerken, 1265 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi. IŞİD'in 41, PKK/PYD'nin ise 6 hedefinin karadan ve havadan imha edildiği harekatta, ÖSO'nun 3 askeri yaşamını yitirdi, 11'i de yaralandı.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 09:10
Abone Ol google-news

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 59'uncu gününde IŞİD militanları, Azez ve Türkmen Barı'na bombalı araçlarla saldırı düzenledi. Saldırıda ÖSO'nun 3 askerinin yaşamını yitirirken, 11'i de yaralandı. IŞİD'in 41, PKK/PYD'nin ise 6 hedefinin karadan ve havadan bombalanarak imha edildiği harekatta 17 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Terör örgütü IŞİD mensuplarınca Azez ve Türkmen Barı meskun mahallerine yönelik düzenlenen bombalı araç saldırıları sonucu 3 muhalif şehit olmuş, 11 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık 1265 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 40 IŞİD hedefine ve 6 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak IŞİD ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Koalisyon güçleri tarafından; Tarhin’de tespit edilen IŞİD unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda, 1 araç imha edilmiştir. IŞİD'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 17 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1235 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler