26 yaralı 28 gözaltı ama
saha kapama yok!

PFDK'nin Fenerbahçe'ye verdiği saha kapama cezası futbol gündemine bomba gibi düşerken Kayserispor - Çaykur Rizespor maçında yaşananlara bu kurulun sadece para cezası vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlanma: 17.04.2014 - 18:11
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için gün sayan ve 19. şampiyonluğunu kendi seyircisi önünde kutlama planları yapan Fenerbahçe, PFDK'dan gelen bir maçlık seyircisiz oynama cezası ile sarsılırken PFDK büyük olaylar çıkan Kayserispor - Çaykur Rizespor maçında ev sahibi takıma sadace para cezasını uygun gördü.

28 GÖZALTI

Ligde kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldiği mücadele konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona ererken çıkan olaylarda 28 taraftar gözaltına alınmıştı. Karşılaşmanın tamamlanmasının ardından Kayserispor taraftarları ile emniyet güçleri arasında arbede çıkarken bu olaylarda ise 7 taraftar ve 19 emniyet mensubu yaralanmıştı.

OLAYLARIN BEDELİ 80 BİN TL

Tribünlerde ciddi olayların yaşandığı ve koltukların da sökülerek sahaya atıldığı mücadeleyle ilgili olarak TFF'nin resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı

'KAYSERİSPOR Kulübü'nün, 12.04.2014 tarihinde oynanan KAYSERİSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 80.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.'

FENERBAHÇE TARAFTARLARI TEPKİLİ

Kayserispor - Çaykur Rizespor maçında yaşanan olaylara PFDK'dan saha kapama cezası gelmezken Medical Park Antalyaspor maçı sebebiyle ceza alan Fenerbahçeli taraftarlar bu karara isyan ettiler.  Sarı Lacivertli taraftarlar sosyal medya üzerinden TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet ederlerken alınan kararın çifte standart içerdiğini belirttiler.

FOTOĞRAFLARLA KAYSERİ KADİR HAS STADI'NDA YAŞANANLAR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon