Ahmet Taner Kışlalı anılıyor: Uygarlık nehrini tersine akıtamazsınız

21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 17 yıldönümünde evinin önünde anıldı.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 12:30
Abone Ol google-news

Anma törenine, Kışlalı'nın ailesi, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz ve Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu ile Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği temsilcilerinin yanı sıra Kışlalı'nın dostları katıldı.

Ahmet Taner Kışlalı'nın evinin önünde düzenlenen törende, ilk konuşmayı, “Ahmet Taner Kışlalı ölmedi ruhu bize geçti, O'nu sevecenlikle yüreklerimizle anıyoruz sözleriyle Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan yaptı. Gazeteci Işık Kansu da Kışlalı'nın “Geri kalmış toplumlar, henüz yeterli bir ulusal kimliğe sahip bulunmayan toplumlardırö saptamasıyla konuşmasına başladı. Türk devriminin bugün enkaz haline getirildiğini vurgulayan Kansu, buna karşı durabilmek için Uğur Mumcu'yu, Bahriye Üçok'u, Kışlalı'yı anmaktan daha önemli olanın, Onları anlamak olduğunu belirtti.

TAŞDELEN: "UYGARLIK NEHRİNİ TERSİNE AKITAMAZSINIZ"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de yaptığı konuşmada "O'nun fikirlerine, bize öğrettiklerine, bize gösterdiği Atatürkçü yola kararlılıkla sahip çıkacağımızı, her yıl bu anma etkinliğiyle dile getiriyoruzö dedi. Kışlalı'nın "Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdürö sözüne vurgu yapan Taşdelen, “Kemalizm bir dogma değildir. Kemalizm temellerini bilimden, akıldan alan, milletin egemenliğine inanan bir düşüncenin adıdır" şeklinde konuştu.
“Bizler uygarlık nehriyle beraber akanlarızö ifadelerinde bulunan Taşdelen, uygarlık nehrinin hiçbir zaman tersine akmayacağını ve buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

LEVENT GÖK: "O ÖLÜMLERİN ARKASINDA DEMOKRASİ VE CUMHURİYET SAVAŞI VARDI"

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent Gök ise 17 yıl önce Kışlalı'ya yapılan suikastın aslında Türkiye'nin geleceğine yapıldığını ifade ederek; "Gelinen durumda görüyoruz ki, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok boşuna ölmemiştir. O ölümlerin arkasında demokrasi ve cumhuriyet savaşı vardı. Hepsini saygıyla anıyorum" dedi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler