Antalya'da midibüsler kalkıyor

Antalya Belediyesi halktan gelen yoğun talep üzerine daha konforlu olan 12 metrelik büyük otobüse geçileceğini duyurdu.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 20:01
Abone Ol google-news



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce, UKOME'nin iki midibüsün bir otobüse dönüştürülmesiyle ilgili kararı doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini ve bu konuda hiçbir tereddüte yer olmadığı bildirildi. Açıklamada, "31 Aralık 2016'ya kadar 14 kişilik araçlara dönüşecekler ve bu tarihten sonra artık kentimizde midibüsler çalışmayacaktır. Merkezde sadece 12 metrelik otobüslerle ulaşım yapılacaktır. " denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, halktan gelen yoğun talep üzerine toplu ulaşımda rahat, konforlu ve güvenli hizmet verebilmek, kent içi ulaşımda 12 metrelik büyük otobüse geçilmesi için çalışmalara başlandığı, bunun için de esnaf temsilcileriyle görüşülüp UKOME kararı alındığı hatırlatıldı.

12 metrelik otobüsler

Midibüslerin artık tarihe karışıp, kentteki ulaşımın tamamen büyük ve tek tip 12 metrelik otobüslerle yapılacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslerde rahat rahat yolculuk yapılacak. Duraklarda beklenmeyecek, saatinde seferler yapılacak. UKOME'nin kararına göre engelli binişine uygun olmayan ve yargı kararıyla çalışmasında sıkıntı olan AB ve ATT plakalı midibüsler ve uzak mahallelere çalışan küçük minibüsler, iki araba sahibi birleşerek ortak bir otobüs alacak ve şehirde taşımacılık 12 metrelik otobüslerle yapılacak."

Esnafın 31 Aralık'a kadar 12 metrelik araçlarını alarak sisteme katılacakları belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Dönüşüm için müracaat eden esnafımızın yanı sıra bir kısım esnafımızın ise muhtemelen bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı nedeniyle bekleme yolunu seçtiği anlaşılmaktadır. Esnafımızla teknik ekiplerimiz ve konunun diğer ilgilileri ile yapılan tüm toplantı ve temaslar sonucu, hem halkımıza hem de esnafımıza UKOME kararı doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini bildirmek gereği doğmuştur. Hiçbir tereddüde mahal yoktur. UKOME kararı aynen yürürlüktedir."

"Eşitsizlik tarihe karıştı"

Dilekçelerini vererek birleşip 12 metrelik otobüse geçmeyi taahhüt eden esnafın ortak havuzdan eşit gelir elde etmeye başladıklarına işaret edilen açıklamada, bu uygulamayla araç farklılığı ve gelir adaletsizliğinin de ortadan kalkıp esnaf arasındaki huzursuzluk ve eşitsizliğin tarihe karıştığı aktarıldı.

Hat ve gelir eşitsizliği nedeniyle esnafın birbiriyle rekabetinin, duraklarda ve yollarda yarışmasının da sona ereceğine vurgu yapılan açıklamada, şu değerlendirme yapıldı: "UKOME'nin kararına göre, dönüşmek istemeyen esnafımız ile hiç dilekçe vermeyen esnafımız ise M plakalı 14 kişilik minibüslere dönecekler, şehir içi ulaşım sisteminde çalışmayacaklardır. İleride oluşturulacak uzak mahallelerin hatlarında çalışacaklardır. Bu esnafımız da en geç 31 Aralık 2016'ya kadar 14 kişilik araçlara dönüşecekler ve bu tarihten sonra artık kentimizde midibüsler çalışmayacaktır. Merkezde sadece 12 metrelik otobüslerle ulaşım yapılacaktır. Esnafımız buna göre kararını vermelidir. Mevcut 7 metrelik araçların daha önce yapıldığı gibi birleşerek 12 metrelik araçlara dönüştürülmesinin en uygun çözüm olduğu aşikardır ve yargı kararları ile de uygulaması yasal zemine oturmuştur. Ayrıca yeni sistemde plaka tahdidi getirilmiştir. Artık esnafımız tahditli plaka sahibi olma imkanına kavuşmuştur. "

Hiç kimsenin bu konuda zorlanmayacağı belirtilen açıklamada, şunları kaydedildi: "Birleşmek suretiyle 12 metrelik araç almak istemeyen esnafımız, eski kazanılmış hakkı olan M plaka ve 14 kişilik minibüs alma hakkına sahip olacaktır ancak bunlar şehir içi hatlarda çalışamayacaktır. Köylerden dönüşen mahalleler için açılacak uzak hatlarda değerlendirilebilecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler