Galatasaray'ın eski futbolcusu silahlı saldırıda öldürüldü

Bir dönem Galatasaray'ın altyapısında forma giyen genç futbolcu Burhan Yıldız, dün gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 22.10.2016 - 11:56
Abone Ol google-news

<video:619369>

Beylikdüzü'nde dün bir kafenin önünde silahla başından vurularak ağır yaralanan 21 yaşındaki futbolcu Burhan Yıldız kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dün saat 15:45 sıralarında bir kafenin önünde tartıştığı Cengiz E. tarafından silahla başından vurularak ağır yaralanan Silivrispor'un profesyonel futbolcusu Burhan Yıldız, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç futbolcunun cenazesi otopsi işlemleri için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yıldız'ın buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beylikdüzü'nde toprağa verileceği öğrenildi.

İstanbulspor'da futbol hayatına başlayan ve 2011 yılında profesyonel olan 21 yaşındaki Burhan Yıldız, Galatasaray ve Amed Sportif Faaliyetler Futbol Kulübü'nde de forma giymişti. Genç futbolcu, son olarak Silivrispor'da futbol hayatını sürdürüyordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BURHAN YILDIZ KİMDİR?

Burhan Yıldız 12 Şubat 1995'te Erzurum'da dünyaya geldi. Çocukken futbola ilgi duyan Burhan yıldız, 2000'li yıllarda amatör kulüplerde forma giydi yeteneğiyle birçok kulübün dikkatini çeken Burhan Yıldız, 2008 yılında İstanbulspor'un alt yapısına transfer oldu.


Orta sahada mevkisinde oynayan genç futbolcu 2010/11 sezonunda İstanbulspor teknik direktörü Mehmet Erdal Alpaslan tarafından A takıma çıkarıldı. İki sene boyunca İstanbulspor takımında forma giyen Burhan toplamda 10 maçta forma giydi fakat hiç gol kaydedemedi.

FATİH TERİM'İN DİKKATİNİ ÇEKTİ
2012-13 sezonu öncesinde Galatasaray ile İstanbulspor arasında yapılan hazırlık maçında Fatih Terim'in dikkatini çekmeyi başaran Burhan 2012-13 sezonu öncesinde Mert Çetin ve Emre Yüksektepe (kiralık) karşılığında Galatasaray'a transfer oldu.

BURHAN YILDIZ'IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ
Burhan Yıldız İstanbulspor'daki başarıılı performansının ardından 2010 yılında Türkiye'nin 15 yaş altı Milli takımına transfer oldu. Bir sene boyunca 4 maçta forma giyen Burhan, 2011 yılında U-16 takımına yükseldi U-16 takımında ise 11 maçta forma giyen Burhan hiç gol kaydedemedi. Burhan 2011'den beri U-17 takımında forma giymektedir

SELÇUK İNAN'I ÖRNEK ALIYORDU
Örnek aldığım oyuncular Türkiye’de Selçuk İnan, Avrupa’da ise Xabi Alonso. Bu oyuncuları izlediğimde büyük zevk alıyorum. Eksiklerime gelince bunlar bunlar diye sayamam ama her oyuncunun kendine göre bir çok eksikleri vardır. Ben de bu eksiklerimi kapatmak için ekstra idman ve çalışma programı uyguluyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler