Çocuklara rengârenk bir dünya yarattı

Ressam Fatih Küçük’ün açtığı çizgi film okulu, Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilere çizgi film yapmayı öğretmeyi amaçlıyor.

Yayınlanma: 23.10.2016 - 20:42
Abone Ol google-news

Ressam Fatih Küçük, Samsun’da işlettiği sanat merkezini yaklaşık 3 yıl önce bırakıp yola koyulmuş ve Türkiye’nin 78 ilinde köy köy gezip çocuklarla duvar resimleri yapmış. Küçük, bu renkli yolculuğunda, kimi zaman şiddetin ve çatışmaların ortasında kalmış Roboskili, Reyhanlılı çocuklarla kimi zaman da HES ile mücadele eden Artvin ve Rize köylüleriyle, Eshişehir maden işçileriyle bir araya gelmiş. Sokakta yapıp sattığı portrelerden kazandığı paralarla boya alıp köy okullarının duvarlarını renklendirmiş. Küçük’ün “renk yolculuğu” Türkiye’yi aşmış; sınır ötesine, Rusya, Moldova, Ukrayna, Belarus, Türkistan, Güney Kore, Tayvan ve Japonya gibi ülkelere uzanmış.

Küçük, buralarda yaptığı çizgi film araştırmalarının ardından Türkiye’de bir “çizgi film okulu” kurmayı hedeflemiş ve projesini Antalya Kaş Kaymakamlığına sunmuş, projenin kabul edilmesiyle de bir köy okulundan “The Cartoon Mill (Çizgi Film Değirmeni)” yaratmış. Türkiye’nin ilk çizgi film okulunun hikâyesi böyle.

Önceden ahırdı

İnşaat çalışmaları için 4 ay önce binaya yerleşen ve ilk günden bu yana oradan hiç ayrılmayan ressam Fatih Küçük serüvenini şöyle anlatıyor: “10 yıldır kullanılmayan, hatta ahır olarak kullanılmaya başlanmış bir köy okulu binasıydı burası. Kaymakamlık tarafından tahsis edildikten sonra tek başıma binayı onarmaya başladım. Daha sonra gönüllüler katıldı.”

Bir de çizgi film müzesinin kurulacağı okulda, gelecek baharda Japonya, Güney Kore, Amerika, Rusya’dan çizerlerin katılacağı bir çizgi film festivalinin de düzenlenmesi planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler