Hakkari'de patlayıcı ile 4 askeri şehit eden PKK'li tutuklandı

Hakkari'de yerleştirdiği el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesiyle 4 askeri şehit eden ve 1 yüzbaşının yaralanmasına neden olan PKK'li İstanbul'da yakalanarak getirildiği Hakkari'de tutuklandı.

Yayınlanma: 23.10.2016 - 20:48
Abone Ol google-news

Hakkari'de yakalanan PKK'lilerin ifadeleri doğrultusunda çalışma yürüten güvenlik güçleri 24 Haziran 2016'da Hakkari-Çukurca karayolu Ceylanlı Köyü Ganizark Tepe bölgesinde döşediği el yapımı patlayıcıyı inflak ettirmesi sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek, Jandarma Uzman Çavuşlar Ali Danıyar, Harun Koçak ve Jandarma Uzman Onbaşı Kerim Örtücü'nün şehit olduğu, Jandarma Yüzbaşı Erkan Bozyel'in yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren PKK'li Emin Nevroz Korkmaz, İstanbul'da yakalandı. Hakkari'ye getirilerek sorgulanan Korkmaz, olaya karıştığını itiraf etti.

Bugün mahkemeye çıkarılan PKK'li Korkmaz, 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü içerisinde silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunmak, silahlı olarak kasten adam öldürmek ve silahlı olarak kasten adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler