Peşmerge'den Başbakan Yıldırım'a yalanlama

Peşmerge Güçleri, Başika’da bombardıman düzenlenmesi için Türkiye’den talepte bulunulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 24.10.2016 - 12:35
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, dün Peşmerge güçlerinin Başika'yı IŞİD'den temizlemek için Başika Üssü'ndeki Türk askerlerinden yardım talebinde bulunduğunu söylemişti.

Rudaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Başika Cephesi Komutanı Tuğgeneral İskender Gerdi, “Türkiye’den bombardıman yapılması talebinde bulunmadık” dedi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı: Türkiye'nin katıldığı yalanlandı

IŞİD'e karşı başlatılan Musul operasyonuna Türkiye'nin de katıldığı yönündeki açıklamalara ilişkin Ortak Operasyonlar Komutanlığı yazılı bir yanıt verdi. AFP'nin haberine göre açıklamada, Ortak Operasyonlar Komutanlığı sözcüsü Ninova'nın (başkenti Musul olan vilayet) özgürleştirilmesi için yapılan operasyonlara Türkiye'nin katıldığını yalanladı" ifadelerine yer verildi.

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE 'MUSUL' TEPKİSİ

Başika’daki operasyon sabah saat 06.30’da doğu ve batı yönlerinden başladı. Saat 12.00 sıralarında Peşmerge Güçleri iki koldan birleşti. 8 köy ve Başika kasabası kuşatıldı.

Binali Yıldırım 'destek veriyoruz' demişti

Başbakan Binali Yıldırım dün, “Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, fırtına obüsleriyle destek veriyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Peşmerge, Başika'yı IŞİD'den aldı... Binali Yıldırım: Türk topçusu destek verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler