CHP'li Ağbaba: Diktatörlük nedir diyorsanız, işte budur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Nasuh Mahruki'nin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesine sert tepki gösterdi. Ağbaba, yaptığı açıklamada " En ufak bir eleştiriye dahi tahammül gösterilmeyen bir rejim ile karşı karşıyayız. Diktatörlük nedir diye sorarsanız, işte diktatörlük budur" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.10.2016 - 14:47
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Nasuh Mahruki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılık tarafından tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilmesine sert tepki gösterdi.

"EN UFAK BİR ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL GÖSTERMEYEN BİR REJİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'li Ağbaba yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce insanın hayatını kurtaran, Türkiye’nin en saygın kurumlarından olan AKUT’un ve Nasuh Mahruki’nin hedef tahtasına konmasının nedeni ne? Yöneticilerinin yolsuzluğa karışması mı, başarısız bir dernek olması mı, derneğin teröre destek vermesi mi? Hiç biri değil. Tek bir nedeni var, Erdoğan’ı eleştirmesi. AKP yöneticilerinin dokunmayı bile ibadet saydığı birini eleştirmek Türkiye’de artık suç sayılıyor. En ufak bir eleştiriye dahi tahammül gösterilmeyen bir rejim ile karşı karşıyayız. Diktatörlük nedir diye sorarsanız, işte diktatörlük budur.

"ERDOĞAN'IN YARATMAYA ÇALIŞTIĞI REJİM 1940'LAR ALMANYASINDAKİ REJİMDİR"

AKP’nin ve Erdoğan’ın yaratmak istediği rejim 1940’lar Almanyasındaki rejimdir. Basit bir eleştiriye, devletin tüm imkanları ile gözleri dönmüşçesine saldırıyorlar. Erdoğan’ın anonsçusu arayıp “binanızı elinizden alacağız” diye tehdit ediyor, birkaç güne kalmıyor binadan çıkın kararı geliyor. Hemen ardından Mahruki’nin tutuklanması isteniyor. İşte diktatörlük budur. Hukukun ayaklar altına alındığı, eleştirilemez, söz söylenemez, bir tek adam diktası kurulmaya çalışılıyor. Ama bu ülkede hala korkmadan doğruları söyleyen, baskıya ve zulme karşı çıkan, sesini yükselten milyonlar varız. Biz baskılara boyun eğmeyecek, dikta rejimine geçit vermeyecek ve Türkiye “Bir”den büyüktür diyecek milyonlarız. Umutsuzluğa kapılmadan, milyonlar olduğumuzun bilinciyle Türkiye’yi içine düştüğü karanlık düzenden aydınlığa çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler