FETÖ'den tutuklanan AKP'li Belediye Başkanı: Bu hainlere boyun eğmeyeceğiz

Burdur'un Bucak İlçe Belediye Başkanı AKP'li Süleyman Mutlu, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklandı. Mutlu’nun eşi ise adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. Başkan Süleyman Mutlu, karar sonrası güvenlik önlemleri eşliğinde Burdur Cezaevi'ne götürülürken kendisini bekleyenlere, "Biz bu hainlere boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

Yayınlanma: 25.10.2016 - 08:05
Abone Ol google-news

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında dün öğle saatlerinde Bucak Belediyesi'ne gelen ekipler, Başkan Süleyman Mutlu'yu gözaltına aldı. Polis eşliğinde Bucak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Süleyman Mutlu'nun evine de eş zamanlı operasyon yapıldı. Eşi Mine Mutlu da gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Mutlu’nun makam odasıyla çiftin evi ve otomobilinde de arama yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Süleyman Mutlu ile Mine Mutlu geç saatlerde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından sabaha karşı tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılan Süleyman Mutlu tutuklanırken, Mine Mutlu ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

"BİZ BU HAİNLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Başkan Süleyman Mutlu, karar sonrası güvenlik önlemleri eşliğinde Burdur Cezaevi'ne götürülürken kendisini bekleyenlere, şöyle dedi:

"İçimde haram bir şey yok. Bucak halkı için hiçbir zaman harama başvurmadık. Alnımızın akıyla görevimi yaptım. 15 Temmuz sonrası biz de sokaktaydık. Sonuna kadar da terörle mücadele ettik. Yanlışlıklar olmuş olabilir ama biz önce yüce Allah'a daha sonra da yüce Türk adaletine inanıyoruz, siz rahat olun. Gördük ki içimizde hainler var. Biz bu hainlere boyun eğmeyeceğiz. Ak Parti'nin onursal kimliğini hiçbir zaman için yere düşürmeyeceğiz. Bu ülkenin Ak Parti gibi değerli bir partisi var. Bu değerli partiye hep birlikte sahip çıkacağız. Allaha emanet olun." 
Süleyman Mutlu konuşmasının ardından polis eşliğinde cezaevine sevk edildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler