TSK'den 'Fırat Kalkanı Harekatı' açıklaması: 5 ölü, 28 yaralı

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 63. gününde 72 IŞİD hedefine ve 15 PYD hedefine ateş destek vasıtalarıyla (FIRTINA Obüsü) atış yapıldı. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda Özgün Suriye Ordusu'nun 5 askeri öldü, 28 muhalif yaralandı.

Yayınlanma: 25.10.2016 - 09:19
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 63'üncü gününde IŞİD'in 76, PYD'nin ise 15 hedefinin, karadan Fırtına obüsleri, havadan ise uçakların sortileriyle bombalanarak imha edildiğini açıkladı. IŞİD mensubu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO'nun 5 askeri hayatını kaybetti, 28'i de yaralandı. Tuzaklanan 1 el yapımı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu bilgiler verildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin güneyinde yer alan Tuways, Al Gharz ve Tlatinah'da büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır. Tam kontrol sağlama gayretleri ile mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 muhalif şehit olmuş, 28 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 159 meskun mahalde yaklaşık 1280 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 72 terör örgütü DEAŞ hedefine ve 15 PYD/PKK hedefine fırtına obüsü ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Koalisyon güçleri tarafından Tuways ve Hazwan’da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 4 hava harekatı sonucunda, 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 araç, 2 bina ve 1 havan imha edilmiştir."
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler