Çadır eziyeti sürüyor... "Polisler 'Irak’a gidin' diyor"

Şırnak’ta üç bölgede daha binlerce kişinin barındığı çadırların boşaltılması istendi.

Yayınlanma: 25.10.2016 - 20:34
Abone Ol google-news

Şırnak’taki operasyonlar nedeniyle evsiz kalan yurttaşların barındığı çadırların boşaltılmasına devam ediliyor. Önceki gün Maden Konutları bölgesindeki çadırların boşaltılmasının ardından dün İkizce ve Toptepe köyleri ile su deposu bölgesindeki çadır alanlarının boşaltılması istendi.

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, operasyonlar ve yasak nedeniyle yaklaşık 65 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını belirterek “Bu, uluslararası hukuka göre bu zorla yerinden etmedir. TOKİ’nin konut yapacağını söylüyorlar. Ne kamulaştırma ne imar planı ne proje ne ihale hiçbir şey ortada yok” diye konuştu.

DTK Eş başkanı Leyla Güven, DBP Eş başkanı Sabahat Tuncel, HDP Milletvekilleri Ali Atalan, Besime Konca, Aycan İrmez, Leyle Birlik ve Ferhat Encü dün Toptepe ve İkizce köyleri çevresindeki çadırların kaldırılmak istendiği bölgeye gitti. Gazetemize konuşan Encü, “Polisler akşama kadar çadırların kaldırılması için süre vermiş, kaldırmadıkları takdirde kendilerinin yıkacağını söylemiş. Valilikten emir aldıklarını, çadırların görüntü kirliliği oluşturduğunu söylüyorlar. ‘Tek bir çadıra bile izin vermeyeceğiz, valiliğin emri böyle’ diyorlar” dedi.

‘Alay ediyorlar’

Şırnak Valiliği’nin çadırda kalan vatandaşlara barınma yardımı yapıldığı açıklamasına tepki gösteren Encü, “Bu insanlara yardım yapılmadı. Valilik ‘Size yol parası verelim İstanbul’a Ankara’ya gidin’ diyor. ‘Gidecek bir yerimiz yok, nereye gidelim?’ deyince polisler ‘Irak’a gidin Kerkük’e gidin’ diyor. Alay eder gibi yanıtlar veriyor. Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı ile görüşmeler yapıldı ancak emir yukarıdan verilmiş” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler