Milletvekilleri yerde sürüklendi... Diyarbakır'da polis müdahalesi: Çok sayıda kişi gözaltında

HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Polisin tazyikli suyla müdahale ettiği kişilerden, aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin’in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da internet erişimi de kesildi.

Yayınlanma: 26.10.2016 - 10:29
Abone Ol google-news

<video:621597>


HDP Diyarbakır Milletvekili ve Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknas Uca ile İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık, polis tarafından yerde sürüklendi.

HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bekleyen halka polis müdahale etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu kalabalığın biraraya gelip açık alanda açıklama yapmalarının yasak olduğunu belirten polis yetkilileriyle HDP’li vekiller arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Polisin TOMA ile tazyikli suyla müdahalesinden milletvekillerinin de etkilendikleri görüldü. Polisin belediye çevresinde aldığı önlem sürüyor.

Bu arada aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ nin de bulunduğu iş çevrelerini temsil eden 15 sivil toplum kuruluşu, eşbaşkanların gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hem ülke olarak, hem bölge olarak zor bir süreçten geçildiği iş camiası olarak son gelişmelerden ciddi bir şekilde kaygı duydukları belirtilen açıklamada şöyle denildi:


HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca

"GÖZALTI KARARINA BİR AN ÖNCE SON VERİLSİN"


"Hepimizin bildiği üzere dün gece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları gözaltına alınmışlardır. Böylesi bir tutum demokratik sivil siyaset alanlarını daraltmakta, sivil siyasete olan inancı zayıflatmaktadır. Yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz sorunları daha da derinleştirmektedir. Bizler aşağıda imzası olan iş camiasının sivil toplum örgütleri olarak şunu ifade etmek isteriz ki; siyasal görüşleri ne olursa olsun bölgemizde sivil siyaset yapanlara dönük silahlı saldırı, operasyon, ve tutuklamaları doğru bulmadığımızı açıkça belirtmek isteriz. Bu tür girişimler ve tutumlar toplum olarak ihtiyacımız olan diyalog kanallarını tıkamakta sorunlarımızı içinden çıkılamaz bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Geçmişte yaşadığımız deneyimler bunu bize göstermiştir. Bu açıdan herkesi ve her kesimi sağduyulu davranmaya davet ediyor ve toplumu geren bu gözaltı kararına biran önce son verilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz."

İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık:




Diyarbakır'da polis müdahalesinden görüntüler

İNTERNET KESİLDİ

Diyarbakır'da Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen, aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis müdahalesi başladı. Polis kalabalığı dağıtmak için TOMA'larla müdahale ediyor. Yurttaşların dağılması yönünde yapılan anonslarda, belediye binası önünden ayrılmayanların gözaltına alınacağı belirtiliyor. Kentte internet erişiminin de kesildi.
 
Belediye önünde protestolar devam ediyor.  

Güneydoğu'da interneti kapattılar


BELEDİYE'DEKİ ARAMA SAAT 05.20'DE BİTTİ

Belediye önünde polisin aldığı güvenlik önlemi devam ederken, belediye yetkilileri, arama sonrası tespit çalışması yapmak üzere Belediye binasına bugün saat 08.00 sıralarında girdi.

HDP ve DBP, gözaltı kararları ve uygulamaları protesto çağrısı yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bugün saat 11.00'de yapılacak protestoya katılacakları belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos'ta alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasakları hatırlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı'nın dün akşam gözaltına alınmasından sonra evlerinde yapılan aramalar saat 23.20'de sona erdi, Büyükşehir Belediye binasında yapılan arama ise bugün saat 05.20'ye kadar sürdü.

Aramanın bitmesinden sonra polis Belediye önünde aldığı güvenlik tedbirlerini sürdürürken, saat 08.00 sıralarında Belediye yetkilileri ve daire başkanları kendi sorumluluklarında bulunan katlarda yapılan aramalardan sonra tespit yapıp tutanak tutmak için avukatlarla binaya girdikleri belirtildi.



Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına HDP'den ilk tepki

DİSKİ'DE DE ARAMA YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi'nde arama sürürken, Büyükşehir'e bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü binasında saat 04.00'te başlatılan arama saat 07.00'ye kadar sürdü.

BELEDİYENİN ETRAFI KUŞATILDI

HDP ve DBP, Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için bugün saat 11.00'de Büyükşehir Belediyesi önünde toplanma çağrısı yapmıştı. Polis, bunun için Belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Galatasaray Meydanı’nda gözaltı protestosu: Polis eyleme izin vermedi

Bursa'da HDP'lilere polis müdahalesi: 10 kişi gözaltına alındı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, O"HAL Kanunu'nun 11-m maddesine istinaden, Diyarbakır merkezinde 15 Ağustos tarihinde alınan açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı kararı" hatırlatıldı.

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı

Darbe Komisyonu'nda konuşan Kışanak: Dumanlı da ‘Kandırıldık’ iddiasındaydı




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler