Işık Koşaner: FETÖ'nün ordu içindeki faaliyetlerinden haberdardık

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası kurulan komisyonda konuşan eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'i dinledi. Koşaner, kendi görev döneminde 'FETÖ'nün ordu içerisindeki faaliyetlerinen haberdar olduklarını ve bunlardan endişe duyduklarını ifade etti.

Yayınlanma: 26.10.2016 - 16:14
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'i dinledi. Koşaner, açıklamasında "Kozmik odaya girilmesiyle ülkemizin işgal edilmesi halinde direnişi organize edecek kişilerin çok gizli listesi deşifre oldu" dedi.

Koşaner, kendi görev döneminde 'FETÖ'nün ordu içerisindeki faaliyetlerinen haberdar olduklarını ve bunlardan endişe duyduklarını ifade etti.

Koşaner yaptığı kısa açılış konuşmasında, kendi görev döneminde FETÖ'nün ordu içerisindeki faaliyetlerinen haberdar olduklarını ve bunlardan endişe duyduklarını ifade etti. Işık Koşaner, "Bu olayların nihai bir amacı olduğunu biliyorduk, bunlardan şüphemiz yoktu. Ancak endişelerimiz 15 Temmuz gibi bir olay olacak gibi değildi. Böyle bir olay olacağını aklımızdan geçirmezdik" dedi.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARI

FETÖ'nün ordu içine sızmasını konusunda açıklama yapan Koşaner, "Yetkili makamlara gelmesi sahte bilgi ve belgelerle açılan davalar sayesinde TSK'nın önemli kadrolarının tasviyesiyle mümkün oldu" diyerek Ergenekon, Balyoz, Andıç ve askeri casusluk davalarını işaret etti.

"Bu davaların tek bir amacı vardı" diyen eski Genelkurmay Başkanı, "TSK'nın itibarını sarsmak ve istedikleri personeli uzaklaştırmak ve kendilerine yer açmak" diye konuştu.

Hükümetten bu davalarda yargılanan subayların tutuksuz olmasını istediklerini vurgulayan Koşaner, "Bundan yeteri kadar başarılı olamadık" diyerek, FETÖ'nün başarıyla TSK'ya sızdırdığı personelin yükselişinin engellenemediğini söyledi, "Maalesef bunda da başarılı oldu" ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler