Che Guevara'nın oğlundan İsmail Kahraman'a yanıt

Che Guevara'nın fotoğraf sanatçısı oğlu Camilo Guevara, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın babasıyla ilgili olarak, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı sözlerine yanıt verdi.

Yayınlanma: 26.10.2016 - 16:31
Abone Ol google-news
<video:621816>


Che Guevara'nın fotoğraf sanatçısı oğlu Camilo Guevara, yurtdışında ilk kez İstanbul'da sergilenecek olan Tabu adlı fotoğraf ve enstalasyon sergisinin açılışı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Beyoğlu Piramid Sanat'ta gerçekleşen basın toplantısına konuk sanatçı Camilo Guevara ile ressam Bedri Baykam da katıldı. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Guevara, serginin konusunun tabuların oluşumuyla ilgili olduğunu belirtti. Tabu'nun Küba dışında ilk kez Türkiye'de sergileneceğini kaydeden Guevara, Bu projede, 'Tabular nasıl oluşur, bir şey nasıl tabu olur' gibi sorulara bu fotoğraflarla ve sergi düzeniyle mesajlar vermeye çalıştım. Bir tabu seçerek tüm tabulardan bahsetmek istedim. Bu nedenle çıplaklık ve kadını tercih ettim.  Bu sadece bir fotoğraf sergisi değil aynı zamanda bir mekan  çalışmasıdır diye konuştu.

Serginin Türkiye'ye gelmesi için emek gösteren Bedri Baykam ise çok ilginç bir serginin sanatseverlerle buluşacağını ifade etti. Baykam Tabu sergisinin dünyada ilk gösterimi ülkemizde yapılıyor. Bütün eserler, Camilo'nun direktifleri ve seçileri doğrultusunda Türkiye'de üretildi. Bu sergi kesinlikle Camilo, Che'nin oğlu diye açılmadı. Sergi, gerçekten çok değer verdiğimiz bir proje olduğu için burada açıldı diye konuştu.

TBMM BAŞKANI'NIN BABASIYLA İLGİLİ SÖZLERİNE YANIT VERDİ
Camilo Guevara, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Guevara, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın babasıyla ilgili olarak, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı sözlerine yanıt verdi. Guevara, "Bu konu hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü değmez. Bence, Türk halkının Che ile ilgili Küba halkı ile ilgili düşünceleri önemlidir. Tek bir kişinin düşüncesi önemli değildir. Bu üzücü bir olay bence. Che Guevara'nın bir tişörtteki resimde olmasından ziyade zihnimizin, kalbimizin içinde olması lazım" dedi.

BU YOLU SADECE CHE DEĞİL BÜTÜN KÜBA HALKI SEÇTİ
Bir gazetecinin TBMM Başkanına verdiğiniz bir cevapta ise babanızın o dönemde silahlı bir mücadeleden başka şansı olmadığını söylemişti. Bugün yaşasaydı nasıl mücadele ederdi şeklindeki sorusuna ise Guevara şu şekilde yanıt verdi
Bugün yaşamadığı için kesin bir şey söyleyemem. O hiçbir zaman farklı metotlara kapıları kapatmadı. Silahlı bir mücadele tabi ki son çare...Ancak o dönemde başka bir seçenek yoktu. Ya teslim olacaktık ya da silahlı bir mücadele verecektik. Bu yolu sadece Che değil bütün Küba halkı seçti. Bizim halkımız çok insanidir. Bütün kapılarımızı dünyaya açtık.

BABAMLA GURUR DUYUYORUM
Che Guevara'nın oğlu olmanın nasıl bir duygu olduğuyla ilgili bir soruya ise Camilo Guevara, "Che'nin oğlu olmak pozitif bir duygu Belki birkaç negatif yönü olabilir ancak genel olarak insanlar Che'ye saygı ile bakıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Babamla çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler