4 ilde peş peşe PKK saldırıları: 6 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Hakkâri’de PKK’lilerle çatışmalarda ve operasyonlarda 5 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Siirt’in Kurtalan ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu 1 asker şehit olurken 1 asker yaralandı.

Yayınlanma: 27.10.2016 - 11:02
Abone Ol google-news

<video:622139>

Diyarbakır, Bingöl, Hakkâri ve Batman’da çatışma ve operasyonlarda 4 asker ve bir korucu şehit oldu, 3 asker yaralandı. Siirt’in Kurtalan ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Diyarbakır’da 2 şehit

Diyarbakır’ın Lice ile Hani ilçesinde dün Aşağı Tural köyü yakınlarında arazi araması yapıldığı sırada PKK’liler daha önce döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Saldırıda uzman çavuşlar Adnan Uluışık ve Ali Polat Özbet şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Bingöl’de 1 şehit

Bingöl’ün Kiğı ilçesi Kızılmescit mevkinde dün sabah güvenlik güçleri arazi arama- tarama faaliyeti yaptığı sırada PKK’liler tarafından daha önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada Uzman Çavuş Lokman Dargın şehit oldu.

Çukurca’da 1 şehit

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Güven Dağı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine PKK’liler tarafından Kuzey Irak’tan havanlı saldırı yapıldı.Saldırıda uzman çavuş Ahmet Yılmaz şehit oldu. Mayına basan bir asker ise ağır yaralandı.

Siirt’te 1 şehit 1 yaralı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde nöbet tutan iki askerin bulunduğu kulübeye yıldırım düştü. Yaralanan iki asker, Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden Jandarma Er Fuat Kınay kurtarılamayarak şehit oldu. Batman’ın Gercüş ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada geçici köy korucusu Kadri Yıldız şehit oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler