Ölüme terkedilen at yürek burkuyor

Adana'da sağ arka ayağı kırılan at, mahalle arasındaki boş bir alanda ölüme terk edildi.

Yayınlanma: 18.04.2014 - 13:12
Abone Ol google-news

Narlıca Mahallesi'ndeki boş bir alana 3 gün önce kimliği belirsiz kişiler, sağ arka ayağı kırılan bir atı terk ederek kaçtı. Ayağa kalkamayan, bir şey yiyip, su içmeden yatan ata yardım edilmesini isteyen mahalle sakinleri, belediyeye başvurduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını iddia etti.

Ölüme terkedilen at böyle görüntülendi - VİDEO

Atın sıcak ve açlıktan hareket edemez hale geldiğini belirten mahalle sakini Ahmet Taşar, hayvana kısa süre içinde yardım edilmesi gerektiğini belirtti. Taşar, Atı buraya bırakmışlar. Ayağa kalkamıyor. Karnı aç ve susuz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Belediyeyi aradık, bizim yapacağımız bir şey yok diyorlar. Yetkililerin bu hayvana yardım etmesini istiyoruz dedi.

DOHAYKO BELEDİYE YARDIM ETMEK ZORUNDA


Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım, güçten düşen hayvanlara yasal olarak Adana Büyükşehir Belediyesi'nin müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, 5199 Sayılı Yasa, güçten düşmüş hayvanların tedavisi ve bakımından Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tutuyor. Burada ihmal var. Bir hayvanın hayatı söz konusu. Vicdanen kamu adına herkesin sorumluluk duyması gerekir. Yasalar gereği her kurum üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Biz bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi'ni göreve davet ediyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler