Özel gelmedi komisyonda kriz çıktı

Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel, TBMM Darbe Araştırma Komisyonuna gitmemesi komisyonda kriz çıkardı.

Yayınlanma: 28.10.2016 - 07:26
Abone Ol google-news

TBMM Darbe Komisyonu’nun çalışma takvimine göre dünkü toplantıda bilgi vermesi beklenen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in kendisine yöneltilecek sorulara yanıt vereceğini mektupla komisyona bildirmesi kriz çıkardı.

Özel mektubunda kendisine soru yönetilmesi durumunda, bu soruları yazılı olarak yanıtlayabileceğini de ifade etti. Edinilen bilgiye göre komisyonun dünkü basına kapalı yapılan toplantısında; Özel’in kendisini TBMM’den üstün göremeyeceği ve komisyona tekrar davet edilmesi gerektiği konusunda görüş öne çıktı. Bu kapsamda Özel’in tekrar davet edilebileceği kaydediliyor. CHP’li üye Aytun Çıray, “Bu komisyon sıradan bir komisyon değil. 251 kişinin şehit olduğu, devletin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bu komisyona Sayın Özel’in gelip bilgi vermesi gerekiyor” diye konuştu. CHP’lı Çıray, Özel’in gelmemesi durumunda CHP olarak suç duyurusunda bulunabileceklerini ifade etti.

Habersiz değişiklik

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun çalışma takvimine göre dün komisyona bilgi vermesi beklenen isimler önceki akşam son dakikada yapılan değişiklikle komisyon üyelerine haber verilmeden değiştirildi ve sadece telefonla bilgi verildi.

Komisyonun muhalefet üyeleri özellikle programın kendilerinden habersiz bir şekilde değiştirilmesine tepki gösterirken, AKP’nin komisyonu 15 Temmuz darbe girişimine odaklanmasını engellediği görüşünü dile getiriyor.

Komisyon Saray’a gitmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbeyi öğrendiğini söylediği eniştesi Ziya İlgen, tankları görmenin dışında başka bir bilgisinin olmadığı gerekçesiyle dün Darbe Komisyonu’na gelmedi. İlgen’le telefon aracılığıyla yapılan görüşmede “15 Temmuz’da tankları görmesinin ve haber vermesinin dışında bir bilgisinin olmadığını” Komisyon Başkanlığı’na ilettiği kaydedildi.

Komisyon Başkanı Reşat Petek gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı’nın dinlenmesi için Saray’a gitme konusunda bir karar almadıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler