Cumhuriyet'e destek çığ gibi büyüyor

Siyasiler, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri gazetemize akın etti.

Yayınlanma: 31.10.2016 - 11:40
Abone Ol google-news

<video:624264>

Gazetemize yönelik operasyonun ardından çok sayıda siyasetçi, sendikacı, sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteci ve okurlarımız, Cumhuriyet’in İstanbul’daki merkezi ve Ankara Bürosu’na akın etti. Gece geç saatlere kadar dayanışma eylemi yapan Cumhuriyet dostları, operasyonun sadece Cumhuriyet gazetesine değil, “demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik” olduğuna dikkat çekti.

CHP’liler, gazeteciler, sendika, sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileri gazetemize destek ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: Türkiye’de bir diktatörya darbesi var ve toplumu bilgilendirecek, aydınlatacak herkesi toplayarak Türkiye’de önlerindeki tüm engelleri kaldırmaya çalışıyorlar. Eğer bir karikatürcüye kadar bu iş gelmişse Türkiye’nin vay haline. Dimdik durmak lazım.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: AKP’nin darbesi ile karşı karşıyayız. Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet’in sembollerinden biridir. Cumhuriyet Gazetesi’nde amaç kayyıma teslim etmektir. İzin vermeyiz.

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi: Cumhuriyet’e yapılan demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk devrimlerine operasyondur. Bir rövanş almadır. Lafın bittiği noktadayız.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş: AKP iktidarı Cumhuriyet ile olan hesaplaşmasını bu kez Cumhuriyet gazetesi üzerinden yapıyor. Çünkü biliyor ki Cumhuriyet Gazetesi susturulursa Türkiye’deki çağdaşlık, laiklik ve modern yaşam tarzının sözcüsü susar.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal: Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne demokrasi, hukuk devleti, özgürlükleri savundu. Gün birlik ve dayanışma günü. Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu: Bu gazete bütün darbelerde mağdur olmuş bir gazete. Bu gazeteye darbeci, terörist demek akla ziyandır.

<video:624309>

‘12 Eylül gibi...’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan: ‘Darbe atlatıldı’ sözleri, açıklamaları geçersizdir. Darbe atlatılmamış demek ki... Muhalif basın çok açık susturuluyor. 12 Eylülle benzer koşullarda yaşadığımızı söylemek mümkün.”

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu: Getirilen isnatlara baktığınızda bütün bunların bir yandan FETÖ, bir yandan PKK/KCK ile birleştirilmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Herkes yargılanabilir, önemli olan nokta nasıl yargılandığıdır.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı yöneticisi Ümit Efe: “Her gün, her sabah insan hakları ihlalleri ile uyanmak istemiyoruz.

Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş: Gazeteciliğe, özgürlüğe, gerçeğin öğrenilmesine saldırıdır ve biat etmeyini susturma ve yok etme operasyonudur.

Çok sayıda kişi de Twitter üzerinden destek mesajlarını iletti.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel: Basın ve ifade özgürlüğü için, demokrat Türkiye için, biz de muhalefete devam ediyoruz. Birkaç muhalif basın organından biri daha susturuluyor. Sessiz kalmayacağız.

CHP Milletvekili Muharrem İnce: Bu baskın, Cumhuriyet gazetesinin tarihine sadece yeni bir sayfa ekler. Cumhuriyet’i size yedirmeyiz. Siz FETÖ ile kol kola yürürken Cumhuriyet gazetesi bedel ödüyordu.

‘Başkanlık hesabı’

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş: Gözaltılar Başkanlık rejiminin önündeki engellerin kaldırılması operasyonudur. Bu dikiş tutmaz.

Sanatçı Suavi: Cumhuriyeti savunduğunu söyleyen iktidar Cumhuriyet’in 93. yılında Cumhuriyet’e operasyon yaptırıyor. Sizce de ilginç değil mi?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: Gün, Cumhuriyete ve onun kurucu değerlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkma günüdür.

Birleşik Haziran Hareketi: Kendilerini eleştiren herkesi ‘kokteyl terör’ kolaycılığı üzerinden peşinen suçlu ilan etmeye hazır bir iktidar var karşımızda. AKP ve FETÖ aynı madalyonun iki yüzüdür. Bu gerçeği örtmek için söylediğiniz yalanlar ve yaptığınız operasyonlar sizi kurtarmayacak.

Gazetemizi ziyaret edenler arasında CHP Milletvekilleri Selina Doğan, Dr. Ali Şeker, Süleyman Çelebi, Dursun Çiçek, eski CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul Başkan Yardımcıları Yağmur Geygen, Muharrem Çatalkaya, Şeyma Dumrul, İsmail Polat, CHP İstanbul İl Sekreteri Dr. Hakkı Sağlam, CHP Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, CHP Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Mert Bahçetepe, Avrupalı Genç Sosyalistler Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP ilçe örgütleri, CHP İBB Grupbaşkanvekili Ertuğrul Gülveser, gazeteci Celal Başlangıç, Yazgülü Aldoğan, Gila Benmayor, Hakan Aygün, Enver Aysever, Bülent Mumay, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul SMMMO, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Gezi gazisi Erdal Sarıkaya, Evrensel ve Birgün gazeteleri çalışanları yer aldı.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI’

* İnsan Hakları Derneği: Halkın haber alma hakları keyfi ve gerekçesiz gizlilik kararlarıyla ihlal edilmektedir. Cumhuriyet gazetenin özgürlüğünü savunuyoruz. Başta iktidar olmak üzere, herkes, Cumhuriyet’in ifade özgürlüğü hakkına saygı göstermelidir. Gö zaltı kararları derhal geri alınsın. lCumartesi Anneleri: Yanınızdayız. Sesimizin kısılmasına daha fazla sessiz kalmayacağız. 

* TMMOB Mimarlar Odası: Hukuksuz ve baskıcı, şiddete dayalı uygulamaları reddediyoruz. 

* Türkiye Komünist Hareketi: Geçmişte Gülen’i eleştirdiği için yayını durdurulan Cumhuriyet’e FETÖ’den operasyon yapan iktidar sahiplerine unuttukları bir şeyi tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bu mücadele bitmeyecek ve emekten, eşitlikten ve özgürlükten yana olanlar kazanacak.

 

CHP'li vekiller ve gazeteciler destek için Cumhuriyet'te: Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür

40 yıldır Gülen cemaatinin iç yüzünü yazan Hikmet Çetinkaya, FETÖ'ye destekten gözaltında

Musa Kart: Durum karikatürlerimden de komik

Aydın Engin'in gözaltı sorusuna cevabı: Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?

Cumhuriyet'e operasyona tepki yağıyor...

Cumhuriyet gazetesine operasyon


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler