Cumhuriyet'e operasyona TGC'den çok sert tepki: Basın özgürlüğüne darbe

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Cuhuriyet Gazetesi'ne bu sabah başlatılan operasyona tepki gösterdi. TGC'den yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi’ne, yöneticilerine, yazarlarına, çalışanlarına yönelik operasyon kabul edilemez. Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu protesto ediyoruz" denildi.

Yayınlanma: 31.10.2016 - 11:53
Abone Ol google-news

<video:623927>

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu ve göz altıları protesto etti. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Cumhuriyet Gazetesi’ne, yöneticilerine, yazarlarına, çalışanlarına yönelik operasyon kabul edilemez. Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu protesto ediyoruz.

İktidara yakın olmayan her medya kuruluşunu ‘FETÖ ile bağlantısı var’ diye suçlayarak operasyonlar yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır.

Başbakanın ‘OHAL’i devlete ilan ettik, Millete değil’ demesine rağmen çıkarılan kararnameler ile yine medya kuruluşları ve gazeteciler OHAL’in mağduru haline getirilmiştir.

KAPATILAN YAYIN ORGANI SAYISI 170 OLDU

29 Ekim tarihinde yayınlanan kararname ile Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı, JİNHA, Azadiya Welat ve Evrensel Kültür’ün de aralarında olduğu 10 gazete, ile iki haber ajansı ve üç dergi kapatılmıştır.

Medyanın da karşı çıktığı ve başarısız olmasında önemli rol oynadığı 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından çok sesli medya için özgürlüklerin geliştirilmesi beklenirken, kapatılan gazete, dergi, tv ve ajans sayısı 170’e ulaşmıştır.

105 GAZETECİ CEZAEVİNDE TUTUKLU

Sürekli ve sarı basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 777’ye çıkmıştır. Şu anda cezaevinde 105 gazeteci tutuklu bulunmaktadır.

15 Temmuz’dan sonra kapatılan yayın organları nedeniyle 2500’ün üzerinde gazeteci işsiz kalmıştır. Toplamda son yıllarda işsiz kalan gazeteci sayısı 10 bini aşmıştır. Türk basınında her üç gazeteciden birinin işsiz olduğu bir karanlık tablo ortaya çıkmıştır.

Bu nedenlerle iktidara ve muhalefet partilerine; demokrasinin yeniden yeşertilmesi, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve medyaya yönelik baskıların son bulması için bir kez daha çağrı yapıyoruz.”

Basın Konseyi: Bu müdahale kabul edilemez

CHP'li vekiller ve gazeteciler destek için Cumhuriyet'te: Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür

40 yıldır Gülen cemaatinin iç yüzünü yazan Hikmet Çetinkaya, FETÖ'ye destekten gözaltında

Musa Kart: Durum karikatürlerimden de komik

Aydın Engin'in gözaltı sorusuna cevabı: Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi? 

Cumhuriyet'e operasyona tepki yağıyor...

Cumhuriyet gazetesine operasyon

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler