'Kız ve erkek çocuklara yan yana oturma yasağı' Meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bin 90 öğrencinin eğitim gördüğü İleri Ortaokulu'nda, kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının okul yöneticilerince yasaklandığı haberlerini, Milli Eğitim Bakanı'na sordu.

Yayınlanma: 31.10.2016 - 15:57
Abone Ol google-news

Konuyu TBMM'ye taşıyan Atıcı, laik eğitim vurgusu yaptı. Uygulamanın çağ dışı olduğunu ifade eden Atıcı önergesinde şöyle dedi:

"Sapkın ve cinsiyetçi bir yaklaşımla ortaokul çağındaki çocuklar üzerinde baskı kuracak, kız ve erkek öğrenciler arasında huzursuzluk yaratacaktır. Diğer yandan, öğrencilere dayatılan bu harem- selamlık uygulama ile karma eğitim doğrudan hedef alınmıştır. 14 yıldır hükümetin uyguladığı yanlış eğitim politikaları sonucunda laik eğitim her geçen gün yara alırken, çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul yöneticilerinin kişisel ikballeri uğruna makam ve yetkilerini kötüye kullanmaları toplumsal değerlerimize ve laik, çağdaş, bilimsel eğitime doğrudan saldırıdır."
Atıcı soru önergesinde, 'Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasaklama kararı alan okul yöneticisini de terfi ettirerek ödüllendirecek misiniz?' ifadesine yer verdi.

İleri Ortaokulu'nda gerici uygulama: Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturması yasaklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon