Berkin Datça'da ölümsüzleşti

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, Berkin Elvan için anıt heykel yapıldı. Gezi olayları sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün komada kaldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için, Datçalı heykeltıraş Elbruz Denge tarafından, Datça’nın yöresel kireç taşından 7 ton ağırlığında anıt heykel yapıldı.

Yayınlanma: 19.04.2014 - 17:41
Abone Ol google-news

Datça İlçesi’nde İskele Mahallesi’ndeki yürüyüş alanına Berkin Elvan’ın anısına anıt heykel konuldu. Heykeltıraş Elbruz Denge, çocukların ölmemesi gerektiğini söyleyerek “Devlet marifetiyle de, partiler ve örgütler marifetiyle de çocuklar avucumuzda erimesin. Bu anıt, bir armağan değildir. Delinmiş kalbimizdir, oyulan gözümüz, aynı zamanda karanlığımızdır. Anıtın arka tarafında içimizde yaşattığımız umutlarımız yansıtılıyor. Bir umut çıkışı bir girdap var" diye konuştu.

Açılış töreninde, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın gönderdiği bir mektup da okundu. Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Sıdal Ergin tarafından okunan mektupta, Berkin’in Datça’da yaşatılacağı dile getirilerek “Biz Berkin’in ailesi olarak sadece barış ve adalet istiyoruz. Artık ülkenin dört bir yanında koca bir aileyiz. Dileğimiz, başka Berkinler, başka çocukları kaybetmemek, tüm çocukların hak ettikleri gibi mutlu yaşamalarıdır. Berkin’imizi yaşatacak bu eseri hayata geçiren sanatçı dostumuza, Datça Belediyesi’ne, Datça dayanışmasına ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz" dedi. Açılışa katılan bazı kişiler, ’Berkin Elvan ölümsüzdür’ diye slogan atmaya başlayınca, ailesinin isteği hatırlatılarak, slogan atılmaması ve sadece alkışlanması istenildi.

 

'BERKİNİMİZ DATÇALILARIN YÜREKLERİNDE'

Datça Dayanışma Grubu ve Datça Gönüllüleri adına Ressam İbrahim Çiftçioğlu tarafından okunan basın açıklamasında ise, Datçalıların başından beri yaşanan vahşete sessiz kalmadıkları vurgulanarak, “Yüzlerce kişi soruşturmalara uğradı, ama yılmadı. Elbette yılmayacağız. Muktedirlerin, ’devlet dersi’ ortadan kaldırılana kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İktidarların çoğulcu despotizmine karşı seyirci kalmayacağız. Berkinimiz, Datçalıların yüreklerinde ve yanı başında olacak. Denizin maviliği ve güneşin parıltısı kucaklayacak onu. Çocuklarımızın güzel günler göreceklerine inancımızı pekiştirecek. Berkin’in göklerden bizleri izleyeceğini biliyoruzö ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler