Binali Yıldırım 'Sorun internette' diyen BTK’yi yalanladı

Başbakan Binali Yıldırım, Facebook, Twitter, Youtube ve WhatsApp sansürüyle ilgili olarak “Güvenlik için uygulamalardır. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner” dedi.

Yayınlanma: 04.11.2016 - 02:29
Abone Ol google-news

 

HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınıp eş başkanlar dahil 6 milletvekilinin tutuklanmasıyla süren operasyonla eş zamanlı olarak Facebook, Twitter, Youtube ve WhatsApp'a sansür uygulanmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye genelinde yaşanan sansürün internetle alakalı olduğunu iddia etmişti. BTK'den yapılan açıklamada "GSM operatörlerinden erişim yasağı veya internet yavaşlamasıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Sosyal medya sitelerinde oluşan yavaşlığın sebebi hatların yoğunluğu veya teknik bir arıza olarak tahmin ediliyor" denilmişti.

BİNALİ YILDIRIM BTK'Yİ YALANLADI

Başbakan Binali Yıldırım ise internet kesintileriyle ilgili “Güvenlik için. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner” diyerek sansür uygulandığın doğruladı ve BTK'yi yalanladı

'Hız yavaşlatma yöntemiyle engelleniyor'

İnternet erişimiyle ilgili bir gözlem grubu olan Turkey Blocks, Türkiye'den Twitter , Whatsapp, Facebook ve Youtube'a erişimin hız yavaşlatma yöntemiyle engellendiğini ileri sürdü.

Grubun internet sitesinden yapılan açıklamada, gece saat 01.20'den sonra başlayan engellemenin öğleye doğru hala sürdüğüne dikkat çekildi.

Turkey Blocks internet sitesinde yer alan değerlendirmede Türkiye'deki internet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun erişim engelinden etkilendiği belirtildi.

Değerlendirmede erişimin engelinin internet servis sağlayıcısı seviyesinde yapıldığı ve TTNET, Turkcell gibi büyük ölçekli erişim sağlayıcıların erişim engelini uyguladığı belirtildi.
 
Yurttaşlar sosyal medyada duruma isyan etti, işte onlardan bazıları...
 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler