Omuz omuza durmalıyız

Gazetemize yapılan operasyonların ardından gazetemize gelen destekler devam ediyor. Gazetemiz önünde devam eden nöbet sürerken; milletvekilleri, gazeteciler, sendika ve odalar gazetemizi ziyaret ederek, dayanışma ve destek mesajlarını iletti.

Yayınlanma: 05.11.2016 - 06:09
Abone Ol google-news
<video:625108>

HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu operasyonlar hakkında, “Tek tipçiliğin teksesliliğin hayata geçirilmesini amaçlayarak Başkanlık’a giden yolda hak ihlalllerini görünmez kılmak için yapılan bir operasyondu” değerlendirmesi yaptı. “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganını işaret eden Kerestecioğlu, “Herkesin bunu anlaması gerekiyor, susmamak gerekiyor. Çünkü başka bir yol yok” dedi. Yaşanan son süreç için ‘çürümüşlük’ nitelemesi yapan Kerestecioğlu şunları söyledi:

“Kimse kimsenin aynısı olmak veya aynı düşünmek zorunda değil. Zaten biz buna hep karşıyız. Muhalif olmak böyle bir şeydir. Tek olmak istemezsiniz. Tek olmak çok sıkıcı bir şeydir zaten. Dolayısıyla kimse kimseyi ötekileştirmeden yan yana omuz omuz durmamız gerekiyor. Çünkü bu, faşizmin döşediği yollardır. O yollardaki taşları bizim özgürlüğe umuda doğru döşememiz gerekiyor. Bunun için omuz omuza olmamız gerekiyor.”

Meclise gelecek KHK’ler için “Biz Meclis’te elimizden geldiğince ses olmaya çalışıyoruz” diyen Keresteceoğlu, Meclis’te gerçeklerin konuşulmadığını belirterek “Meclis’in bir işlevi yok” ifadesini kullandı.

Desteğe gelenler

CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan, Tufan Köse, Barış Yarkadaş, Şafak Pavey; eski CHP milletvekili Malik Ecder Öz, Mehmet Ali Serindağ, gazeteci Ayşe Önal, 78’liler Derneği.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon