Geçici koğuştalar

“FETÖ üyeliği” davası sanığı savcı İnam’ın talebiyle İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanan 9 yazar ve yöneticimiz 4 gündür tutuklu

Yayınlanma: 07.11.2016 - 22:04
Abone Ol google-news

Gazetemize yönelik soruşturma kapsamında “FETÖ üyeliği” davası sanığı savcı Murat İnam’ın talebiyle İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanan 9 yazar ve yöneticimiz 4 gündür tutuklu. Silivri Cezaevi’ne götürülen yazar ve yöneticilerimiz geçici koğuşta tutuluyor.

Gerekçe: Kaçma ve delilleri karartma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Murat İnam’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara ve Musa Kart ile Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı.

Hakimlik tutukluluğa gerekçe olarak ise kaçma ve delilleri karartma şüphesini göstermişti. Yazar ve yöneticilerimiz tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Silivri Cezaevi’nde geçici koğuşta tutulan 9 yazar ve yöneticinin normal koğuşa alınması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler