Başbakan Binali Yıldırım'dan ABD'nin yeni başkanı Trump'a: Açık çağrı yapıyorum...

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD seçimlerine ilişkin yapılan açıklamada "Türkiye - ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Türkiye ABD ile ilişkilerini yürütmeye kararlıdır" denildi. Başbakan Binali Yıldırım ise "Yeni başkana açık çağrı yapıyorum. İlşkilerimizi bozan bu terör örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz eminim ki Türkiye ABD dostluğu için yeni bir sayfa açmış olursunuz" dedi.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 09:49
Abone Ol google-news

<video:628271>

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi tercih ederse saygı duyarız. Türkiye, ABD’yle olan ilişkilerini sürdürmekte kararlıdır. ABD - Türkiye ilişkileri kişilerden bağımsızdır” değerlendirmesinde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Twitter hesabından "ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ı tebrik ediyoruz. ABD ile güvene dayalı stratejik işbirliğimizi güçlendirme arzusundayız" açıklamasında bulundu.

Başbakan'dan tebrik mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin yeni başkanını tebrik ederek "Yeni başkana açık çağrı yapıyorum. İlşkilerimizi bozan bu terör örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz eminim ki Türkiye ABD dostluğu için yeni bir sayfa açmış olursunuz" dedi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Hillary Clinton ile girdiği yarışı kazanan Donald Trump ABD'nin 45. başkanı oldu.
Trump'ın başkan seçilmesine Türkiye'den ilk tepki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.
AA'ya konuşan Bozdağ, şunları söyledi:

"ABD Başkanlık seçimini Donald Trump'un önde götürmesine hükümetten ilk değerlendirme Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçim kazanan kimse yok.

Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler