09.05'te Anıtkabir'de

Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yılı anmaları için bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda anma düzenlenecek.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 20:07
Abone Ol google-news

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde Başkent’teki anma programı, Ata’yı kaybettiğimiz saat 09.05’te resmi törenle Anıtkabir’den başlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri de Anıtkabir’deki törende hazır bulunacak. Anıtkabir’deki anma töreninin ardından, ilk defa bu yıl Cumhurbaşkanlığı Saray’ında “anma programı” düzenlenecek.

Valilik tarafından açıklanan anma programına göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Saray’da Millet ve Kongre Merkezi’nde saat 10.00’da anma etkinliği düzenlenecek. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

1881 çift dilek balonu

Akşam saatlerinde de Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının katılımıyla Anıtkabir Komutanlığı’nda saat 15.00’te “Ata’nın Huzurunda Ordu Millet El Ele” temalı anma programı düzenlenecek. Program kapsamında Genelkurmay Başkanı öncülüğünde 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu Anıtkabir ziyaretçileri, şehit, gazi aileleri ve TSK personeli tarafından gökyüzüne bırakılacağı duyuruldu.

Ata’ya saygı zinciri

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 78. ölüm yıldönümünde, İstanbul’da düzenlenen programlarla anılacak. Maltepe Belediyesi, Atatürk’ün anısına anlamlı bir film hazırladı. Maltepe Belediyesi’nin ve Başkan Ali Kılıç’ın sosyal medya hesaplarında yayımlanan film, büyük ilgi gördü. Kalp ritimlerinin eşlik ettiği filmde, şu sözler yer aldı: “O gün cesur bir yürek sustu ama milyonlarcası atmaya devam ediyor. Aynı ritimde, aynı duyguyla. Sonsuza kadar...”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 78 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında törenle anılacak. Sarayın Harem bölümü 71 numaralı odasında düzenlenen anma töreni, saat 07.30’da başlayacak. Protokolün ardından oda yurttaşların ziyaretine açılacak. Tören, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Dolmabahçe Sarayı Özel Defteri imzalanacak.

Fotoğraflarla...

İzmir’in Bornova ilçesinde, belediyenin açtığı “Fotoğraflarla Atatürk” başlıklı sergi büyük ilgi gördü. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde açılan sergide Atatürk’ün 47 fotoğrafı yer alıyor. Sergi ilçedeki okullardan büyük ilgi gördü. Uzun Hasan Ortaokulu ve Mediha Mahmutbey Ortaokulu’ndan judocu gençler de öğretmenleri ve antrenörleriyle birlikte Fotoğraflarla Atatürk Sergisi’ni gezdi. Sergi 12 Kasım’a kadar açık.

Sevdiği şarkılarla anılacak

- Boğaziçi Üniversitesi’nin anma programı, saat 08.55’te Güney Kampus, Albert Long Hall’de düzenlenecek. Törende, yazar İpek Çalışlar, ‘Atatürk ve Gazeteciler’ başlıklı bir konuşma yapacak. BÜ Tük Sanat Müziği Korosu, ‘Atatürk’ün sevdiği şarkıları’ seslendirecek.

- Kadıköy Belediyesi, herkesi 6.5 kilometrelik ‘Ata’ya Saygı’ zincirine davet etti. Binlerce kişi Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahil yürüyüş yolunda bir araya gelip ‘ATA’ya Saygı Zinciri’ oluşturacak.

- Kartal’daki anma programı, bugün 08.55’te Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Gravürlerle ATATÜRK

TÜRKİYE’de gravür tekniğiyle resim sanatının son temsilcisi kabul edilen 83 yaşındaki Cemal Akyıldız’ın sergisi Beylikdüzü’nde açılıyor. Sergi, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde. Akyıldız, Mustafa Kemal Atatürk çizimlerinin asıllarının Çankaya Köşkü’nde, birer kopyasının Ankara’da 2’nci TBMM’de ve Harbiye’de askeri müzede sergilendiğini, 10 Kasım’da bunların Beylikdüzü’nde halka sergilenmesinden mutlu olduğunu ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler