Çok ses bizim için önemli

Okurlarımızın başlattığı gazetemizle dayanışma nöbeti, Şişli’deki merkez binamızda, 11 gündür gece gündüz sürüyor.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 22:05
Abone Ol google-news

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım gecesi tutulan nöbette, türküler ve gözyaşlarıyla anıldı. YCHORUS Korosu’nun sahne aldığı nöbette org eşliğinde Atatürk’ün sevdiği, “Burası Muştur”, “Maya Dağdan Kalkan Kazlar”, “Odam Kireç Tutmuyor”, “Yiğidim Aslanım” türküleri hep bir birlikte söylendi. Koro Şefi Haluk Polat, Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleri için nöbette olduklarını belirterek, “Cumhuriyet değerlerini koruyacağız. YCHORUS çoksesli bir vokal topluluğu. Çok ses bizim için çok önemli. Toplum içinde çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden özgür basının yanındayız” dedi.

‘Ata’mızın emaneti’

Duygusal anların yaşandığı nöbette gözyaşlarını tutamayan Fadime Özgür (68), “Bugün Ata’mız vefat edeli 78 sene oldu. Biz şu an yaşadığımız hayatı Atatürk devrimlerine borçluyuz. Bugün bu nöbete gelerek Ata’mızın ismini koyduğu Cumhuriyet gazetesine sahip çıkıyoruz. Bu gazete Ata’mızın bize emaneti. Türküler, Ata’mın yokluğunu bir kez daha hissettirdi” diye konuştu.

Nöbet engel tanımıyor

Emekli kimya mühendisi Saadet Karademir (54), akülü tekerlekli sandalyesiyle hemen hemen her gün nöbetimize desteğe gelen bir isim. Karademir, 30 yılı aşkındır Cumhuriyet okuru. 10 Kasım gecesi tutulan nöbetin anlamının büyük olduğunu söyleyen Karademir, Atatürk’ün sevdiği şarkılara da eşlik etti. Karademir, “Özgürlük benim için çok önemli. Özgürlük sağlıktan da önemli. Cumhuriyet gazetesine yöneltilen suçlamalar komik. Bu suçlamalara kimse inanmaz. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.

‘Gözlerde mücadele...’

BirGün gazetesi yazarı akademisyen Atilla Özsever de gecenin ilerleyen saatlerinde nöbetimizi ziyaret etti. Gazetemize yönelik operasyonun, basın özgürlüğüne yapılan operasyon olduğunu belirten Özsever, “Cumhuriyet gazetesi, 92 yıllık bir gazetedir. Geçmiş dönemlerde, askeri darbelerde birçok saldırıya maruz kaldı. Bu saldırıları başarıyla atlattı. Destek çok büyük. Dolayısıyla bu mücadele başarıya ulaşacaktır. Buraya gelen insanların gözlerindeki mücadeleyi görüyorum. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler