Kapatılan Barış Derneği'nden çok sert açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından "faaliyet durdurma" kararı verilen 370 derneğin arasında ismi olan ve dün gece binası mühürlenen Barış Derneği, yazılı bir açıklamayla OHAL bahanesiyle yapılan kapatmalara sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 12.11.2016 - 15:05
Abone Ol google-news

"Barış mücadelesi hükümet kararına tabi değildir" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün İçişleri Bakanlığının çok sayıda dernek hakkında aldığı faaliyet durdurma kararı AKP rejiminin hukuksuz uygulamalarının yeni bir örneğini oluşturmaktadır. Bakanlığın böyle bir yetkisi yoktur. Bir OHAL kararnamesine de dayandırılmamış olan karar siyasi iktidarın keyfi adımlarını herhangi bir hukuki giysiye büründürme arayışını büsbütün terk etmiş olduğunu belgelemektedir. Kararın sonradan bir OHAL kapsamına sokulması bugünkü hukuksuzluğu ortadan kaldırmayacaktır. Barış Derneği bu saldırıyla tüm hukuki ve siyasi yollardan mücadelesini yükseltecektir.

Barış Derneği’nin herhangi bir örgütle bağlantı iddiasıyla karalanmaya kalkışılmasınınsa en ufak bir dayanağı ve inandırıcılığı yoktur. Barış Derneği’nin “bağlantısı” Birleşmiş Milletler nezdinde resmen tanınan Dünya Barış Konseyi’dir. Derneğimiz Dünya Barış Konseyi Yürütme Kurulunu oluşturan örgütlerden birisidir.

'BARIŞ MÜCADELESİ SİZİN KARARLARINIZA TABİ DEĞİLDİR'

Barış Derneği, ilk olarak 1950’de kurulan Türk Barışseverler Cemiyeti’nin ve 1972’de kurulan Türkiye Barış Derneği’nin politik sürdürücüsüdür. Kore Savaşına Türkiye’nin katılmasına karşı bir kampanyayla yola çıkan bu gelenek son olarak Suriye’deki savaş politikalarının karşısına dikilmiştir.

Bu mücadelenin değil böylesi hukuksuz bir idari kararla, akla gelebilecek herhangi bir yolla durdurulması, engellenmesi mümkün değildir.

Siyasi iktidarı uyarıyoruz. Barış mücadelesi sizin kararlarınıza tabi değildir. Meşruiyetimizi, insanlığın barış özleminden alıyoruz, almaya devam edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler