Hukuk böyle katlediliyor

Gazetemize yönelik hukuksuz operasyonda bir skandal daha ortaya çıktı. Odatv.com’dan Barış Pehlivan’ın ulaştığı belgelere göre, gazetemiz hakkındaki soruşturmayı yürüten FETÖ davası sanığı savcı Murat İnam’ın göreve devam etmesi yönünde oy kullanan HSYK 2. Daire üyeleri Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen de bu kararlarının ardından FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilerek

Yayınlanma: 13.11.2016 - 05:16
Abone Ol google-news

Gazetemize yönelik operasyonu yürüten, FETÖ davası sanığı Cumhuriyet Savcısı Murat İnam’ın, “görevinden uzaklaştırılmaması” yönünde oy kullanan HSYK üyelerinden Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen’in, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında “FETÖ üyesi olmak” suçundan tutuklandıkları ve 24 Ağustos 2016’da meslekten ihraç edildikleri ortaya çıktı. Savcı İnam, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde, Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İnam’ın yurtdışına çıkışı da yasaklandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İnam’ın gazetemize yönelik operasyonla görevlendirilmesiyle ilgili “Keşke böyle bir görevlendirme yapılmamış olsaydı. Talihsizlik” demişti.

Odatv’deki haberde, Murat İnam’ın sanık olmasına neden olan HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın soruşturma raporu ve HSYK incelemesinin ayrıntıları yer aldı. HSYK Başmüfettişi Mustafa Zengin ve HSYK Müfettişleri Hüseyin Turgut İmamgiller ile Tarık Demir’in hazırladığı, 7 Aralık 2015 tarihli 1121 sayfalık raporda, Selam Tevhid soruşturmasında görev alan savcı ve hâkimler için “FETÖ / Paralel Devlet Yapılanması kapsamında planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak hareket ederek mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte eylemlerde bulundukları sonuç ve kanaatine varılmıştır” tespiti yapıldı.

‘Meslekten çıkarılsınlar’

Raporda, Murat İnam’ın da aralarında olduğu bu 54 savcı ve hâkim için “meslekten çıkarma cezası uygulanması ve kovuşturma yapılması gerektiği” belirtildi. HSYK İkinci Dairesi, 10 Aralık 2015’te Başkan Mehmet Yılmaz ve 6 üyesiyle toplandı. Daire, 54 savcı ve hakim hakkında dava açılmasına izin verdi. 49’unun görevden uzaklaştırılma sürelerini oy çokluğuyla uzattı. İnam’la birlikte 5 savcı ve hâkimin görevden uzaklaştırılması talebini oy çokluğuyla reddetti.

‘Hepsi kalsın’ dediler

HSYK üyeleri Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen tüm savcı ve hakimlerin görevde kalmaları yönünde oy kullandı. HSYK üyeleri Ramazan Kaya ve Muharrem Özkaya da savcı İnam’ın da aralarında olduğu 5 savcı ve hâkimin görevde kalmalarını istedi. Başkan Mehmet Yılmaz, üyeler Taci Bayhan ve Hayriye Şirin Ünsel ise 54 ismin de görevden uzaklaştırılmasını istedi. Murat İnam, böylece 1 oy farkla savcılığa devam edebildi. Tüm hâkim ve savcıların görevlerinde kalmaları için görüş bildiren Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklandı. 24 Ağustos 2016’da meslekten ihraç edildiler.

Tahliye edildi

Selam Tevhid soruşturmasında görev alan 54 hâkim ve savcının görevde kalmaları yönünde oy kullanan ve darbe girişimi sonrası tutuklanan Mustafa Kemal Özçelik’in geçen günlerde tahliye edildiği bildirildi. Özçelik’le birlikte tutuklanan eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile HSYK üyesi Kerim Tosun’un da 6 Kasım günü tahliye edildikleri basına yansıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler