Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ""Dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanımızın inşaası tüm hızıyla sürüyor inşallah ilk etabını 2018'in ilk çeyreğinde açıyoruz"dedi.

Yayınlanma: 13.11.2016 - 16:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tuzla-Sedef Tersanesi'nde gemi uğurlama törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir şekilde anlatamamaktır. Tabii bunun asıl sebebi Türkiye'nin sahip olduğu benzersiz özellikleridir. Dünyada başka hangi ülkede bunca sorunla böyle bir ekonomik güç aynı anda varolabilir. Doğrusu bunu pek de bilemiyorum. Ülkemizi ve milletimizi derinlemesine tanımayan birisinin Türkiye'ye baktığında gördüğü manzara şudur; Tüm önemli terör örgütlerinin hedef aldığı dünyanın en sıkıntılı bölgesi olan Suriye ve Irak'taki gelişmelere fiilen müdahil olan Karadeniz, Kafkasya, Balkanlar gibi potansiyel kriz alanlarıyla iç içe bir ülke. Hatta daha 4 ay önce darbe girişimine maruz kalmış bi ülke. Ama mesele şu ki Türkiye sadece bundan ibaret bir ülke değil. Bu fotoğraf madalyonun sadece bir yüzü. Peki madalyonun diğer yüzünde ne var? Öteki Türkiye her gün dünya çapında projelerin açılışını yapan, yenilerinin hazırlıklarını yürüten, en yıkıcı krizler karşısında dahi güçlü direnciyle hedeflerinden uzaklaşmayan, büyüyen, güçlenen bir ülke."

"YASTIK ALTINDAKİ DÖVİZ PİYASAYA ÇIKTI"

Erdoğan "Terör örgütlerinin eylemleri sadece eylem yapılan anda, eylem yapılan yerde etkisini hissettirir. Onun dışında üzüntümüzü, öfkemizi artırır. Ama işlerimizi asla etkilemez. Gece darbe girişimi de olsa ertesi sabah ülkede her şey tıkır tıkır işlemeye devam eder. İşte 15 Temmuz'da darbe oldu ertesi gün yastık altındaki döviz piyasaya çıktı 2 buçuk milyar dolar. Yani Merkez Bankası piyasaya döviz sürmedi. Benim halkım, vatandaşım yastığının altındaki dövizleri hemen ertesi sabah piyasaya sürdü. Tüm dünyaya örnek olacak insani duruş sergilemeyi sürdürebiliriz" şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ AY AVRASYA TÜNELİ'İNİN AÇILIŞINI YAPIYORUZ"

Erdoğan şöyle devam etti:

"Dünyada örneğine pek az rastlanabilecek dev projeler ard arda faaliyete geçirilebilir. Bu projeler içine ne finansman sıkıntısı çekilir ne teknik kapasite sorunu yaşanır. Mesele güven, istikrar meselesidir. Bu istikrar olmasa sizlere dünyanın değişik ülkelerinden bu krediler gelmez. İşte bugün burada enerji konusunda gerçekten öncü ve önemli projeler olan gemilerimizi hizmet yerlerine uğurluyoruz. Önümüzdeki ay boğazın altından Avrasya Tüneli'nin açılışını 20 Aralık'ta yapıyoruz. Çift katlı otomobiller artık Asya'dan Avrupa'ya Avrupa'dan Asya'ya geçecekler. 26 Ağustos'ta boğazın üzerindeki 3. gerdanlığın Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdik. Darbe girişiminden hemen önce İstanbul İzmir otoyolunun önemli bir aşaması olan İzmit Körfezi üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanımızın inşaası tüm hızıyla sürüyor inşallah ilk etabını 2018'in ilk çeyreğinde açıyoruz."

"GEÇ KALIRSANIZ PİŞMAN OLURSUNUZ"

İşadamlara da seslenen Erdoğan, "Her fırsatta diyorum ki Türkiye kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan hiçkimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bir bölümü bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor. Kendi işadamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyor ve diyorum ki yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüte düşmeyin. Geç kalırsanız pişman olursunuz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler