Tek çare direnmek

Gazetemize yönelik operasyonun 14. gününde Yeni Türkü grubu ‘Cumhuriyet Gönüllüleri’ne ve Cumhuriyet çalışanlarına müzik şöleni yaşattı.

Yayınlanma: 14.11.2016 - 19:20
Abone Ol google-news

Yeni Türkü grubu solisti Derya Köroğlu, “Çember”, “Fırtına”, “Olmasa Mektubun”, “Yedikule”, “Maskeli Balo”, “Telli Turna” türkülerini seslendirdi. Mini konserden önce Köroğlu, basın üzerindeki baskıların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Durumu kişisel olarak protesto etmek için geldim. Kalbimiz hep Cumhuriyet gazetesi ile beraber. Daha nereye kadar götürülebilecek bu baskılar düşünmek bile istemiyorum.

Herhalde umudumuzu yitirmediğimiz yerde kazanacağız. Umudumuzu yitirmeden bu ülkede yaşamaya devam edeceksek direnmekten başkada çare yok” dedi. “Maskeli Balo” şarkısına atıfta bulunan Köroğlu, “O dönemin şarkı sözlerinde açıkça bi rşey söylenemiyordu. 12 Eylül döneminde bir şey söylediğinde hemen zaten.

Dolayısıyla bizim sözlerimiz hep böyle bir şeylerin arkasında durdu” diye konuştu. Dokuz yazar ve yöneticimizin avukatlarından Uğur Altınarık da nöbetimize 13 aylık kızı Dora ile katılarak destek verdi. Altınarık “Direnerek, mücadele ederek bu dönemlerin de üstesinden gelip çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakacağız” dedi.

On dört gündür gece gündüz nöbet tutan Haydar Şahin ise Cumhuriyet gazetesinin halkın gazetesi olduğunu belirterek halkın kazanacağını dile getirdi. Şahin gazetemizin objektif yayın yapan gazetelerden birisi olduğunu vurgulayarak, “Basının özgür olmadğı bir ülkede hastalıklı bir güruh yetişir” dedi. CHP Başakşehir İlçe Örgütü üyesi Hüseyin Karabulut da, “ Bu gazete bizim gözümüz kulağımız. Sol görüşlü dernekler şartsız, talepsiz bir araya gelmelidir. Bunu yapabilirsek Türkiye değişir. Duyarlı insanları buraya davet ediyorum” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler