'Cumhuriyet bugünkü darbecilere de teslim olmayacaktır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet’e yönelik operasyonu, 10 yazar ve yöneticimizin tutuklanmasını eleştirerek, “15 Temmuz’da darbeciler, darbeyi gerçekleştirmiş olsalardı ilk yapacakları işlerden biri Cumhuriyet’i kapatmak olacaktı. Darbecilerin silahla yapamadığını, bunlar kendi mahkemeleriyle yapmaya çalışıyor. 12 Eylül darbecilerine teslim olmayan Cumhuriyet, o anlayış, bugünkü darbecilere de teslim olmayacaktır” dedi.

Yayınlanma: 15.11.2016 - 15:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de “Dönüp birilerine çamur atarak bundan kurtulmaya çalışıyorlarsa bu çabaları beyhude. Gün gelecek bu hesaplar tek tek mutlaka sorulacak” diye konuştu.  

Darbecilerin yapamadığını yapmaya kalkıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Tekin Bingöl ile CHP İstanbulMilletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,  CHP Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet gazetesinin Cumhuriyet’in kurucu değerlerini savunduğunu vurgulayan Ağbaba,  “OHAL’den sonra,  15  Temmuz  sonrası, AKP kendisine muhalif olan basına  adeta  darbe yaptı. 15 Temmuz’da  darbeciler, darbeyi gerçekleştirmiş olsalardı ilk yapacakları işlerden biri Cumhuriyet’i kapatmak olacaktı.Darbecilerin silahla  yapamadığını, bunlar kendi mahkemeleriyle yapmaya çalışıyor” dedi.

Onlar 'ne istediniz de vermedik derken' Cumhuriyet mücadele ediyordu

Gazetemiz Cumhuriyet’in yıllarca FETÖ’ye karşı mücadele verdiğini vurgulayan Ağbaba,  “Cumhuriyet Gazetesi, y ıllardan beri AKP’nin kol  kola girdiği  Fetullah’la mücadele eden bir gazetedir. Onlar  ‘Ne istediniz de vermedik’ derken Cumhuriyet Gazetesi  onların, Fetullah’ın Türkiye’de yaptığı, bugün yapmaya çalıştıklarını şeyleri  yazmıştır. Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı şey Cumhuriyetin kuruluş değerlerini savunmaktır.  AKP,  Cumhuriyet Gazetesine saldırmakla sadece gazeteye saldırmıyor esasen saldırmış olduğu şey Cumhuriyetin temel değerleridir. Demokrasidir,  laikliktir, Cumhuriyettir.  Saldırdıkları ve yapmak istedikleri tam da odur. 12 Eylül darbecilerine teslim olmayan Cumhuriyet , o anlayış ,bugünkü darbecilere de teslim olmayacaktır” diye konuştu.

Çamur atarak kurtulmaya çalışıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ülkenin iyi yönetildediğini vurgulayarak, şunları söyledi:  “Bir zamanlar 2002  yılında herkesin huzur içinde yaşadığı Türkiye’de bugün  azgınlaşan bir terör var. Terör kim yada kimler tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, hangi örgüt  olursa olsu,n  CHP  tüm terör faaliyetlerinin karşısındadır.  Hiç kimse bizi terörle  zerre kadar ilişkilendiremez, böyle bir şey yapanlarda  o davranışlarının altında  kalıp ezilirler. Sen tek başına 14 yıl iktidar olacaksın,  bütün olanaklar elinde. Silahlı Kuvvetleri sen yönetiyorsun, polis senin denetiminde, istihbarat örgütleri,  hoş öyle bir örgütte  kalmadı ya. senin denetiminde. Teröristler ellerini kollarını sallaya sallaya  her yerde  eylem yapabilme cesareti ve o olanakları bulabiliyorlar. Dönüp birilerine  çamur atarak bundan kurtulmaya çalışıyorlarsa  bu çabaları beyhude. Gün gelecek bu hesaplar tek tek mutlaka sorulacak. Hiçbir şey hesapsız kalmıyor. Hiçbir şey, yapanların  yanlarına kar kalmıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler