Mide bulandıran savunma: Kimse görmedi

4 kız çocuğuna tacizle suçlanan zanlı, hakim karşısında

Yayınlanma: 16.11.2016 - 16:35
Abone Ol google-news

 

Mersin Tarsus’ta, en küçüğü 11 yaşında olan 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan bakkal Galip Adamhasan, “Eşim ve kızımla çalışıyorum. Olayın yıllarca sürdüğü öne sürülüyor. Bu sürede mutlaka birinin görmesi gerekirdi. Bana iftira atılıyor” dedi. Mağdurlar ise duruşmada tacizi anlattı: “10-11 yaşlarındayken bakkala gittiğimiz her defasında elle taciz edildik. Çikolata, şeker vererek tezgâhın arkasına geçmemizi sağlıyordu. Yaşadığımız şeyin taciz olduğunu büyüyünce ancak anladık.”

İddiaları reddetti

Tarsus Ağır ceza Mahkemesi’nde savunma yapan Adamhasan, “Söylendiği gibi benim bakkalın içinin gözükmediği doğru değildir. Bakkalın önünden mahalle dolmuşları geçiyor. Kapıda yoğunluk oluyor. Müştekilerin iddia ettikleri olaylar gerçek olsaydı, mutlaka bir tanık olurdu. Bu eylemlerin 8-9 senedir sürdüğü iddia ediliyor. Bu sürede eşim, kızım ve bir başkası bu olayı görmemiştir” diye konuştu. Olayı ortaya çıkaran müşteki B.D. mahkemede şöyle konuştu: “şu an üniversiteye gidiyorum. Psikoloğa yaşadığım tacizi anlattım. Tedavi gördüm. Sanık beni ortaokuldayken taciz ediyordu. Tatil için döndüğümde, oradan geçerken, 9 yaşlarında bir kızın bakkaldan koşarak çıktığını gördüm. Kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Aileme anlattım. Savcılığa gittik. Çocuk olduğum için önceden bana kimse inanmaz diye konuşamamıştım. Kız kardeşim de tacize maruz kalmış. Dükkânın önünde sarmaşıklar vardı, içerinin görülmesini engelliyordu” dedi.

‘Çikolata veriyordu’

Diğer müştekiler de şöyle konuştu: “B.D.’nin komşusuyuz. Olayı duyunca biz de çocuklarımıza sorduk. Çocuklar, ‘bakkal amca, tezgâhın arkasındaki çikolatalardan gidin alın diyor. Sonra gelip bize arkadan sarılıyor...’ gibi ifadelerle olayı anlattılar. Mahalleyi terk edecekti ancak etmedi. Bu nedenle şikâyette bulunduk.” İddiaları kabul etmeyen bakkal Galip Adamhasan ise, “Aileler arası husumet olduğunu için iftira atıldı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler