Gazetecilik davası

CHP’li milletvekilleri, gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası için, Çağlayan’a akın etti.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 23:34
Abone Ol google-news

CHP’li milletvekilleri, gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası için, Çağlayan’a akın etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Engin Altay ve milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Utku Çakırözer, İlhan Kesici, Erdoğan Toprak, Muharrem İnce, Candan Yüceer, Atilla Sertel, Ali Özcan, Mehmet Tüm, Didem Engin, Cemal Okan Yüksel, Yaşar Tüzün, Erdin Bircan, Tur Yıldız Biçer, Bülent Öz, Namık Havutça, Mehmet Göker, Mazlum Nurlu, Mahmut Tanal, Tanju Özcan, Hilmi Yarayıcı, Selina Doğan, Muharrem Erkek, Aykut Erdoğdu, CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve çok sayıda gazeteci İstanbul Adliyesi’nde buluştu. 

‘Yargıya güven kalmadı’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, adliye önünde yaptığı açıklamada, bir yerde adliye olmasının orada adaletin olduğu anlamına gelmeyeceğini belirterek, “Faşizm törenle gelmez. Faşizm son günlerde, son aylarda ve son yıllarda olduğu gibi temel hak ve özgürlükleri gasp ede ede gelir”dedi. Yargının talimatla iş yaptığını, yargıya güvenin kalmadığını söyleyen Altay, “Et kokarsa tuz var ama artık tuzun koktuğu yerdeyiz. Yargılanması gereken biri varsa terör örgütü FETÖ’ye başından beri yardım ve yataklık edenlerdir. Türkiye’de şöyle bir tablo var sabah jüristokrasi var, öğlen teokrasi var, akşam otokrasi var. Tam gün faşizm var” diye konuştu. Erdem Gül ise “Başından beri söylediğimiz gibi bu bir gazetecilik davasıdır.

Bu haber yazmanın ödettiği bedeli göseteren bir dava. Adliyeler gazetecilerin işyeri haline geldi. Bir an önce gazeteciler adliyeden ve cezaevinden çıkarılmalıdır. Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon da düşünce ve ifade özgürlüğüne yöneliktir” dedi.

‘Bedel ödemeye hazırım’

Enis Berberoğlu da doğru bir haber için bedel ödemeyi göze aldığını anlatarak şunları söyledi: “Şükür ki, burada para sıfırlamak suçlamasıyla bulunmuyorum. Ya da bir terör tarikatını devlete egemen kıldığım, imamın ordusunu darbeye teşvik ettiğim suçlamasıyla da karşınız da değilim. Ya da bir terör örgütyle pazarlık yapıp memleketi cehennem yerine çevirmekle de suçlanmıyorum. Suçlandığım konu doğru bir haberdir. Bu doğru haberin yazılması için, basılması için, yayılması için ne bedel gerekiyorsa siyasi olarak o bedeli ödemeye hazırım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler