Bozdağ'ın Gülen'in iadesi için gittiği ABD heyetindeki büyükelçi 'FETÖ'den ihraç edildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Fethullah Gülen'in iadesi için gittiği ABD temaslarında bulunan Washington Büyükelçiliği Basın Müşaviri Fatih Öke KHK ile memuriyetten ihraç edildi.

Yayınlanma: 17.11.2016 - 09:46
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Müşaviri Mehmet Fatih Öke, 29 Ekim'de yayınlanan KHK ile memuriyetten ihraç edildi. Bozdağ'ın 25-28 Ekim tarihleri arasında Washington'da yaptığı resmi ziyarette kendisine eşlik eden Öke, Bozdağ'ın Türkiye'ye dönmesinin ardından devlet memurluğundan çıkarıldı. Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre; Öke'nin Gülen'in iadesi temasları sırasında eşlik ettiği heyette, Adalet Bakanı Bozdağ'ın yanı sıra, AKP'li Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyon üyesi Hakkı Köylü, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP İstanbul Milletvekili Faruk Aksu da vardı.

Fatih Öke daha önce MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun müşaviri olarak görev yapmıştı. Washington'a atama kararnamesinin altında ise, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın imzası bulunuyordu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler