Siirt'teki maden faciasında arama çalışmaları durduruldu iddiası

HDP Milletvekili, Siirt Şirvan'da heyelanın meydana geldiği ve işçilerin göçük altında olduğu alanda hiçbir ciddi çalışmanın yapılmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 12:58
Abone Ol google-news

HDP Milletvekili, Siirt Şirvan'da heyelanın meydana geldiği ve işçilerin göçük altında olduğu alanda hiçbir ciddi çalışmanın yapılmadığını açıkladı.

BirGün'ün haberine göre, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, açıklamasında yetkililerin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, göçüğün yaşandığı yerde saat 12.15 itibariyle hiçbir kurtarma çalışmasının söz konusu olmadığını söyledi.

'Çalışma durdurulmuş'

Konca, şunları kaydetti: “Burada hiçbir ciddi çalışma yok. Valiliğin açıklamaları var, ‘Kriz masası oluşturuldu, hummalı bir kurtarma çalışması yürütülüyor’ diyorlar, şu anda olay yerinde, heyelanın olduğu yerde hiçbir şey yok! Çalışma durdurulmuş, AFAD yetkililerini arıyoruz, niçin durdurduklarını öğrenmek istiyoruz ve öğrenemiyoruz. Orada hâlâ canlı insanların olduğunu söylüyorlar, ama biz hiçbir muhatap bulamıyoruz. Aradığımızda telefonla doğru bilgi de alamıyoruz.

AFAD İl Müdürlüğü’nü aradım, il yetkilisinin burada olduğunu söylediler, ‘Çalışıyoruz, saat başı da bilgilendirme yapıyoruz’ dediler ama şu an hiçbir şey yok. Aileler çok acılı. Sadece seyredebiliyoruz. Hiçbir çalışma yok. Sadece heyelanın olduğu yerin dışında, 500 metre ileride iki tane kepçe daha yol açmaya çalışıyor. Sabah gittiler, kepçenin göründüğü yerde bir işçinin cenazesini aldılar, o kadar. Çalışma durdurulmuş durumdadır. Yaşayan insanlar varsa da bu çalışma, daha doğrusu çalışmama biçimiyle onların kurtulma ihtimalleri daha da azalıyor.

'İnsanlar çok öfkeli'

Bize gelen bilgilere göre 11 insandan haber alınamıyor. Dün zaten hiç çalışma yapılmadı, bu sabah ekipler gitti, en aşağıda görülebilen, kaymanın olmadığı yerde bir kişi çıkarıldı. İnsanlar tepkili. Aileler, köylüler burada, çok öfkeliler, ‘Onlar yapmıyorsa biz gidip çalışacağız, bu kadar insanız’ diyorlar. Güvenlik gerekçesiyle onlar da alana giremiyorlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler